La seu del SOM, en una imatge d'arxiu
La seu del SOM, en una imatge d'arxiu

Mataró tanca 2020 amb 1.800 aturats més que quan va començar

Per primer cop en més d’una dècada, el desembre suposa un augment del nombre d’aturats a Mataró

2020 ja forma part del passat però retorna a l’actualitat quan es fan balanços i anàlisis, la majoria en sentit negatiu. L’ocupació de Mataró forma part d’aquesta col·lecció de males notícies. La capital del Maresme ha tancat l’any de la Covid-19 amb més de 1.800 aturats més que amb els que va començar el 2020. La taxa d’atur és del 16,43%.

Els estralls en l’ocupació de la pandèmia són evidents, latents i persisteixen. Mataró registra a finals del 2020 un total de 10.306 persones desocupades. Són 1.832 més que les que hi havia un any enrere o, dit d’una altra manera, en un any l’atur s’ha enfilat en un 21,62%. Quasi tota la “culpa” d’aquesta pujada és atribuïble a la pandèmia ja que respecte abans de l'inici de la crisi de la Covid (mes de febrer), el nombre de desocupats ha crescut en 1.652 (un +19,1% en termes relatius).

Fins i tot el desembre ha suposat una pujada en el nombre d’aturats. L’augment és de 202 persones més desocupades (puja un 2%) contrasta per complet amb la tendència dels darrers anys. El darrer mes de l’any ha suposat davallades en el nombre d’aturats en els 10 anys precedents que recull l’Observatori del Mercat de Treball de Mataró. El del 2020 és el primer desembre en més d’una dècada en què ha pujat l’atur. Val a dir, això sí, que percentualment les pujades del Maresme o Catalunya han estat superiors. 

Puja menys que a nivell general

Aquesta comparació amb els marcs comarcal, provincial, nacional i estatal també serveix per veure que el 21,62% d’augment anual de l’atur mataroní és menor que en la resta d’àmbits. El Maresme, la província de Barcelona, Catalunya i Espanya registren un ritme de creixement interanual de l'atur registrat més elevat que a Mataró. Al Maresme l'atur va créixer un +23,2% interanual, a la província de Barcelona un +27,7%, a Catalunya un +28,2% i a Espanya un +22,9%.

Pel que fa a la taxa d’atur registral, aquesta queda situada en el 16,4%, taxa que és +0,27 punts superior a la del mes de novembre, i +2,95 punts superior a la taxa de desembre de 2019. Mataró, darrera de Manresa, és el segon municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive