Una escola bressol mataronina. Fotos: R. Gallofré
Una escola bressol mataronina. Fotos: R. Gallofré

Mataró també aplica la zona única escolar a les escoles bressol

L’Ajuntament assegura que amb les places vacants i la tendència demogràfica ja no fa falta una zonificació que primi la proximitat

Mataró aplicarà a partir d’aquesta propera inscripció a les escoles bressol municipals el criteri de zona única escolar, que elideix la proximitat com a valor per assignar una o una altra plaça.  “La zonificació estava pensada per quan hi havia més demanda que oferta però ara això ja no és així: si no hi haurà problemes de places preferim prioritzar que les famílies puguin escollir el projecte que més els agradi, estigui on estigui”. Així, ras i curt, és com el regidor d’educació Miquel Àngel Vadell de l’Ajuntament de Mataró justifica el canvi.

Vadell posa sobre la taula el motiu demogràfic. “Hi ha una important davallada de la natalitat i tindrem força vacants, era un bon moment per establir el mateix criteri que amb la inscripció escolar i així ho vam treballar amb la coordinadora d’escoles bressol de la ciutat”. Així, independentment que en alguna escola bressol les inscripcions puguin superar les places, a nivell general de tota la ciutat es compta en poder absorbir a totes les famílies.

La proximitat decau com a criteri

Hi ha un altre argument que ha fet elidir la proximitat com a criteri: “En molts casos, la proximitat important en aquestes etapes ja no és amb el propi domicili sinó amb els avis, pel que mantenir un criteri de zonificació era innecessari”. A més la regidora creu que amb el nou sistema s’incentiva les noves tendències d’escollir escoles bressol segons el projecte educatiu, conegut a partir de les jornades de portes obertes o coneixement que se’n tinguin. “És important poder conèixer el projecte d’una escola bressol o d’una escola i escollir-lo precisament per això i no per la zona on és”, diu Vadell.

La preinscripció a les escoles bressol per al curs 2021-22 comença aquest mes de maig amb la possibilitat ja convinguda entre Ajuntament, coordinadora d’escoles bressol i direccions dels centres d’establir grups mixtes entre lactants i no lactants per prioritzar que no es tanquin grups a cap dels centres públics de la ciutat.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

David Fa 1 mes
Donde va a parar! Que tonteria poder llevar a los niños andando a la guarderia, cuando disponemos de coches, no? Se me entiende...?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive