-
-

capgros.com

Mataró implanta la zona única escolar

Els alumnes es podran preinscriure a qualsevol escola sense atendre a cap condicionant geogràfic

Els pares i mares de Mataró podran preinscriure els seus fills a qualsevol centre de la ciutat, independentment del barri on visquin. El govern municipal ha decidit implantar per al curs 2012-2013 la zona única escolar i, per tant, s'elimina el condicionant geogràfic que, fins ara, dividia la ciutat en dos a l'hora de fer la preinscripció a les escoles.

Fins aquest curs, la ciutat estava dividida en dos zones (Est i Oest) i els alumnes havien d’inscriure’s en les escoles corresponents a la seva zona de residència. El govern de la ciutat va proposar aquest canvi als Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, que el va aprovar el passat 22 de febrer. 

Amb aquesta nova zona única, en els centres on hi hagi més demanda que oferta tindran preferència els alumnes amb germans a l'escola, els discapacitats, els provinents de famílies monoparentals, amb malalties cròniques o si pares o germans han estat escolaritzats al centre, així com també es tindrà en compte el fet de residir a Mataró o la proximitat del lloc de treball dels pares, mares o tutors.

La preinscripció es pot fer entre el 19 al 30 de març. Les llistes provisionals es publicaran el 17 d’abril, el sorteig per ordenar sol•licituds es farà el 18 d’abril, les llistes amb la puntuació es publicaran el 25 d’abril, i les llistes definitives el 18 de maig.

Rebuig de la CUP
El grup municipal de la CUP ha estat el primer en mostrar el seu rebuig a la zona d’escolarització única ja que consideren que “no aporta solucions a la mala planificació escolar vigent” i que encara s’empitjorarà més. La CUP demana que s’estudiï una nova forma d’escolarització que prioritzi els criteris de proximitat a tots els centres educatius. Per la formació, la zona única “sols afavoreix a l’escola concertada”, i el criteri de puntuar més als antics alumnes és “una mesura excloent que sols promou l’immobilisme social en benefici de la concertada”.  A més, demanen que es vinculin els centres de primària a l’institut de secundària més proper i que es garanteixi que la concertada absorbeixi els alumnes amb necessitats educatives especials que li corresponen.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive