La Covid repunta i torna a estar en fase expansiva a Mataró
La Covid repunta i torna a estar en fase expansiva a Mataró

Mataró torna a tenir risc molt alt de rebrot de Covid-19

L’índex torna a superar els 200 punts després de l’inici de curs i les noves mesures de l’Ajuntament de Mataró

El risc de rebrot de Covid-19 a Mataró no dona treva. Si amb les dades corresponents a finals de la setmana passada, l’indicador de referència se situava en risc alt, amb l’acumulat dels darrers dies la capital del Maresme torna a estar per sobre dels 200 punts. En risc molt alt. 

S'han confirmat 132 casos de Covid

Entre l’11 i el 17 de setembre es van confirmar a Mataró 132 casos de Covid-19, mitjançant les proves PCR. Ha crescut el nombre de casos, la taxa de positius i el percentatge: el 8,09 per cent de les proves han comportat resultat positiu. Un altre indicador rellevant és la mitjana d’edat de les persones que han donat positiu: cada  cop és més baixa i se situa ja en els 33,09 anys. Aquests indicadors recullen per primera vegada l’efecte de l’inici de curs escolar.

Mataró es torna a enfilar per sobre del llindar de 200 punts en l’índex de risc de rebrot. Això converteix la tendència d’aquest indicador a la pràctica en una muntanya russa amb constants pujades i baixades, entre alt i molt alt, durant tot el darrer mes. Fent memòria, des d’inicis d’agost Mataró està en zona vermella i l’actual registre, de 233 a 17 de setembre, equipara la situació de risc a nivells marcats a finals de març.

El virus està en creixement

L'índex de velocitat torna a ser superior a 1

L’altra dada que sempre cal tenir en consideració del resum que facilita el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través del seu portal de dades obertes és el corresponent a la velocitat de reproducció de la malaltia. Es considera que el virus està en creixement quan aquest índex és superior a 1 i amb les dades d’inici de setmana Mataró registra 1,18.

Aquestes dades posen en context les mesures decretades per l’Ajuntament des de l’inici de curs, de restriccions horàries i d’activitats per contenir el contagi. 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Raúl Vicente Fa 3 anys
Una pandemia no es pot parar. Segueix el seu camí i desapareix com ha vingut. Només es pot minimitzar la QUANTITAT de morts, no la d'infectats.
Montserrat Fa 3 anys
Si tanta importància té la mascareta que coi faig passejant amb la meva mare de 83 anys totes 2 amb mascareta per la Av. Amèrica i haver de passar entre mig dels energúmens sense mascareta que s'estàn asseguts a les terrasses i que ocupen tot el pas dels vianants
Montse Tió Jmon Fa 3 anys
Es indesent..
Hola Fa 3 anys
Passeu pel parc de Rocafonda... Trobareu can pixa... Ni una mascareta... I a pagar tots

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive