La Covid repunta i torna a estar en fase expansiva a Mataró
La Covid repunta i torna a estar en fase expansiva a Mataró

Mataró torna a tenir risc molt alt de rebrot de Covid-19

L’índex torna a superar els 200 punts després de l’inici de curs i les noves mesures de l’Ajuntament de Mataró

El risc de rebrot de Covid-19 a Mataró no dona treva. Si amb les dades corresponents a finals de la setmana passada, l’indicador de referència se situava en risc alt, amb l’acumulat dels darrers dies la capital del Maresme torna a estar per sobre dels 200 punts. En risc molt alt. 

S'han confirmat 132 casos de Covid

Entre l’11 i el 17 de setembre es van confirmar a Mataró 132 casos de Covid-19, mitjançant les proves PCR. Ha crescut el nombre de casos, la taxa de positius i el percentatge: el 8,09 per cent de les proves han comportat resultat positiu. Un altre indicador rellevant és la mitjana d’edat de les persones que han donat positiu: cada  cop és més baixa i se situa ja en els 33,09 anys. Aquests indicadors recullen per primera vegada l’efecte de l’inici de curs escolar.

Mataró es torna a enfilar per sobre del llindar de 200 punts en l’índex de risc de rebrot. Això converteix la tendència d’aquest indicador a la pràctica en una muntanya russa amb constants pujades i baixades, entre alt i molt alt, durant tot el darrer mes. Fent memòria, des d’inicis d’agost Mataró està en zona vermella i l’actual registre, de 233 a 17 de setembre, equipara la situació de risc a nivells marcats a finals de març.

El virus està en creixement

L'índex de velocitat torna a ser superior a 1

L’altra dada que sempre cal tenir en consideració del resum que facilita el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través del seu portal de dades obertes és el corresponent a la velocitat de reproducció de la malaltia. Es considera que el virus està en creixement quan aquest índex és superior a 1 i amb les dades d’inici de setmana Mataró registra 1,18.

Aquestes dades posen en context les mesures decretades per l’Ajuntament des de l’inici de curs, de restriccions horàries i d’activitats per contenir el contagi. 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Raúl Vicente Fa 10 mesos
Una pandemia no es pot parar. Segueix el seu camí i desapareix com ha vingut. Només es pot minimitzar la QUANTITAT de morts, no la d'infectats.
Montserrat Fa 10 mesos
Si tanta importància té la mascareta que coi faig passejant amb la meva mare de 83 anys totes 2 amb mascareta per la Av. Amèrica i haver de passar entre mig dels energúmens sense mascareta que s'estàn asseguts a les terrasses i que ocupen tot el pas dels vianants
Montse Tió Jmon Fa 10 mesos
Es indesent..
Hola Fa 10 mesos
Passeu pel parc de Rocafonda... Trobareu can pixa... Ni una mascareta... I a pagar tots

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive