La platja del Varador en una imatge d'arxiu. Foto> R.Gallofre
La platja del Varador en una imatge d'arxiu. Foto> R.Gallofre

Mataró reobre les platges dilluns coincidint amb la fase 2

Caldrà deixar 4 metres de distància a la sorra i 2 a dins de l'aigua i es recomana no passejar a pet d'ones

Mataró reobrirà les platges en motiu de l'entrada de tota la regió sanitària metropolitana en la fase 2 del desconfinament. És una notícia molt esperada ja que les platges romanien tancades des de l'inici del confinament, amb l'única excepció del carril d'accés esportiu a l'aigua, que ara desapareixerà. Un cop confirmat el pas a fase 2 del desconfinament l'Ajuntament de Mataró ha explicat com es procedirà a la reobertura de platges. Reobriran les quatre platges de la ciutat –Varador, Sant Simó, El Callao i Ponent– per al passeig, bany i esbarjo però sempre sota les limitacions que estableixen les autoritats sanitàries. Cal recordar que la platja de Pequín, dins el recinte portuari, no té permès el bany i estarà tancada tota la temporada. L'Ajuntament demana un ús responsable de les platges.

Els mataronins podran baixar a la platja però tindran unes noves pautes de comportament, que presumiblement es mantindran fins i tot es fases posteriors. Tot i que el servei de socorrisme, vigilància i salvament no estarà operatiu fins el 15 de juny, a partir de dilluns ja hi haurà servei de megafonia que recordarà les noves condicions d'ús de la platja.

Està en marxa la contractació d'agents cívics per part de l'Ajuntament per fer tasques de control d'aforament i informació als usuaris de les platges. També s'està estudiant la contractació de sistemes tecnològics que ajudin a fer el control presencial. Aquestes eines de control es posaran en marxa tan bon punt sigui possible.

En quines condicions es podrà estar a la platja?

La principal novetat serà la necessitat de mantenir la coneguda com distància social a la platja. La distància entre persones que no convisquin ha de ser mínim de 4 metres a la sorra i de 2 metres a dins de l'aigua. A més es recomana deixar lliures els primers 6 metres de la vora del mar per facilitar l'entrada i sortida a l'aigua; així com no passejar a pet d'ones, aturar-se ni jugar a la vora del mar.

No es podrà fer ús dels aparells de gimnàstica, esport o de jocs infantils que hi ha a la <ona i es demana un ús racional de serveis com els lavabos, dutxes i renta-peus, que es netejaran de forma periòdica.

El passeig Marítim, des del Port de Mataró fins a Sant Simó, seguirà tancat a la circulació de vehicles fins a nou avís tal i com està des de la Fase 0, per a facilitar el passeig i pràctica esportiva. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive