Mataró posa plaques fotovoltaiques a l'icònic Cafè de Mar
Mataró posa plaques fotovoltaiques a l'icònic Cafè de Mar

Redacció

Mataró posa plaques fotovoltaiques a l'icònic Cafè de Mar

El Cafè de Mar, seu de la Fundació Unió de Cooperadors, se suma a la transformació cap a l'energia sostenible de diversos equipaments de Mataró

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, en col·laboració amb Solar Tradex, ha iniciat les obres per a la instal·lació fotovoltaica a la coberta del Cafè de Mar. Aquest emblemàtic edifici històric de la ciutat està apostant per l'energia sostenible com a part essencial de la seva transformació cap a la responsabilitat ambiental.

La nova instal·lació fotovoltaica està dissenyada per a l'autoconsum i té com a objectiu aprofitar de manera eficient la radiació solar per generar electricitat. El projecte consistirà en la instal·lació de 60 mòduls fotovoltaics, cadascun amb una potència de 460 Wp, sumant una capacitat total de 27,60 kWp. Aquests mòduls estaran connectats a un inversor solar de 25.000 W de potència nominal, que transformarà la electricitat generada en corrent continu a corrent alterna trifàsica per ser utilitzada a la xarxa interna de l'edifici.

Mataró posa plaques fotovoltaiques a l'icònic Cafè de Mar
Mataró posa plaques fotovoltaiques a l'icònic Cafè de Mar

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Per assegurar un control eficient de la generació, s'incorporarà un sistema de monitoratge que supervisarà constantment la producció elèctrica. Això garantirà un rendiment òptim del generador fotovoltaic, amb l'objectiu de maximitzar els beneficis de l'energia solar.

  • Amb una producció estimada de 36.389 kWh/any, la instal·lació preveu una producció específica de 1.318 kWh/kWp·any.
  • Aquesta producció significativa contribuirà de manera destacada a la sostenibilitat energètica del Cafè de Mar, marcatge un pas ferm cap a la utilització responsable de les fonts d'energia renovable.

Amb aquesta iniciativa, el Cafè de Mar es converteix en un exemple clar de com els edificis històrics també poden abraçar les tecnologies modernes per contribuir al benestar del planeta. La integració d'aquest sistema fotovoltaic no només representa una aposta per l'estalvi energètic, sinó també una declaració d'intencions a favor d'un futur sostenible.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive