Aposta per l'energia solar de dues residències maresmenques
Aposta per l'energia solar de dues residències maresmenques

Redacció

Aposta per l'energia solar de dues residències maresmenques

Els centres Mirador de Mataró i Vora Balís, de Sant Vicenç de Montalt, entre els cinc que VIMA Residencial converteix en exemples d'autoconsum fotovoltaic

VIMA Residencial, una empresa compromesa amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica, ha incorporat amb èxit instal·lacions fotovoltaiques a diverses de les seves residències al Maresme. Les obres d'implementació van començar l'estiu passat als centres Mirador de Mataró, Vora Balís, Jardins de Corbera i Palauet de Sant Feliu, amb la coordinació experta de l'empresa EGM Estalvi & Eficiència Energètica.

EGM Estalvi & Eficiència Energètica, amb més de 10 anys de servei com a assessors energètics i comptables per a VIMA Residencial, ha dirigit la gestió integral d'aquests projectes d'autoconsum solar fotovoltaic. Les instal·lacions segueixen els criteris i recomanacions del manual tècnic de l'ICAEN per assegurar el millor aprofitament fotovoltaic de les cobertes dels edificis.

La planta fotovoltaica del Mirador de Mataró
La planta fotovoltaica del Mirador de Mataró

 

Que les residències siguin autosuficients

A més, aquesta iniciativa s'ha acollit al Programa d'Incentius lligats a l'autoconsum i magatzem, amb fonts d'energia renovable i sistemes tèrmics renovables, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu, finançat pel Fons Europeu – Next GenerationEU. Els centres de VIMA Residencial i la Residència Mas Vella Terra han abraçat aquesta solució energètica amb l'assessorament de EGM. Les instal·lacions d'autoconsum permeten cobrir total o parcialment el consum d'energia elèctrica dels centres consumidors, amb la possibilitat d'abocar l'excedent a la xarxa quan la producció supera la demanda. Aquesta iniciativa proporcionarà un estalvi energètic i econòmic als centres, gestionant la seva pròpia energia i reduint la dependència del mercat elèctric.

Compromís amb un futur sostenible

A més dels beneficis econòmics, la instal·lació fotovoltaica contribuirà als objectius mediambientals, reduint el consum de combustibles fòssils, contribuint a la descarbonització i millorant la qualitat de l'aire. Això està en línia amb els objectius de Catalunya i la Unió Europea en matèria d'energies renovables. VIMA Residencial demostren així el seu compromís amb un futur sostenible i la seva contribució a la construcció d'una comunitat més ecològica.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive