Els alcaldes dels municipis metropolitans
Els alcaldes dels municipis metropolitans

Mataró i els municipis metropolitans s’uneixen contra els problemes compartits

Mataró forma part de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, que reclama solucions a les deficiències en infraestructures i transport, habitatge i medi ambient

Els municipis situats a l’entorn de Barcelona, com ara Mataró, es beneficien de la proximitat a una de les grans ciutats d’Europa, però també en pateixen conseqüències força negatives. L’habitatge cada dia és més car, accedir a la capital en transport públic o en vehicle privat és un maldecap constant, i els nivells de contaminació no paren de pujar. I cada municipi es troba sol i sense prou recursos per combatre aquests problemes. Per això les ciutats de l’arc metropolità, Mataró inclosa, s’han unit de cara a intentar fer front als drames compartits.

La Nau Gaudí de Mataró ha acollit aquest dijous, dia 7, l’assemblea constituent de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, integrada per la capital del Maresme i vuit ciutats més: Granollers, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. L’acte ha comptat amb la presencia de l’alcalde de tots aquests municipis, entre ells la batlle de Sabadell, Marta Farrés, nomenada presidenta de l’entitat.

“Volem tenir veu pròpia i que se’ns escolti", afirmen els alcaldes

Aquests nou municipis formen part del que s’havia anomenat “segona corona metropolitana”, aquelles ciutats i pobles que orbiten a l’entorn de Barcelona però que no formen part estrictament de l’àrea metropolitana, els 36 municipis de la qual ja compten amb la seva pròpia institució (AMB). La realitat de Mataró, Granollers i companyia és diferent a la de Santa Coloma de Gramenet o l’Hospitalet de Llobregat, però “l’efecte Barcelona” ciutat que xucla i alhora expulsa, cada dia és més gran sobre ells.

“Volem tenir veu pròpia i que se’ns escolti, per ocupar el lloc que ens mereixem”, ha explicat l’alcaldessa de Sabadell en el seu discurs inaugural com a presidenta de l’associació. Farrés, del PSC com bona part dels edils dels 9 municipis, ha recalcat que les infraestructures de transport, l’accés a l’habitatge i les qüestions ambientals són els tres principals àmbits de preocupació de les ciutats implicades.

FBFSi0eWUAMkDLB

Acte inaugural de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità. Foto: Ajuntament de Mataró

“No podem dir a la gent que no agafi el cotxe per anar a Barcelona i que després es trobin amb tants problemes amb el transport”, ha afirmat Farrés, en plena vaga de maquinistes de Renfe que ha accentuat els problemes que els veïns de ciutats com Mataró pateixen en desplaçar-se a diari per estudiar o treballar a la capital, tant pel preu com per la fiabilitat del servei.

Els habitatges s'encareixen perquè els barcelonins hi venen a viure

Pel que fa a l’habitatge, la principal preocupació dels municipis de l’arc metropolità és l’encariment dels preus dels pisos que estan vivint en els darrers anys, arran de la mudança de molts barcelonins a municipis de l’entorn, expulsats pel caríssim mercat immobiliari de la seva ciutat. Per compensar-ho, els ajuntaments demanen que la Generalitat i altres administracions impulsin més promocions públiques de pisos, fins ara molt escasses (a Mataró no n’hi ha hagut cap en els darrers 10 anys, tot i que se n'iniciarà una properament als entorns de Ronda Barceló).

Indignació a les andanes de Rodalies en el segon dia de vaga

Els problemes del transport públic són compartits entre els 9 municipis

En l’obertura de l’acte i com a amfitrió del mateix, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha afirmat que l’associació ha de permetre “treballar conjuntament en els temes que ens afecten a tots” i fer pressió perquè “la regió es teixeixi de manera equilibrada, redistribuint els esforços que hem de fer tots però també els recursos disponibles”. Darrera d’aquesta frase hi ha la clau de volta de tot plegat: els municipis de l’entorn metropolità necessiten més inversió i un millor finançament per compensar que Barcelona atregui tots els flashos i gran part de l’activitat econòmica i converteixi en el seu “pati del darrere” a les ciutats del voltant.

Cituats cada cop més empobrides

En aquest sentit, un estudi recent encarregat per l’Ajuntament de Mataró mostrava que la capital del Maresme i la majoria de ciutats de les regions metropolitanes s’havien empobrit notablement en els darrers anys pel fet de rebre població amb rendes baixes i molta immigració procedent de països pobres, mentre que els veïns amb més recursos marxaven a municipis de l’entorn. Quelcom que fa que aquestes ciutats tinguin menys ingressos i alhora hagin de fer front a una major despesa social. El risc de Mataró, Sabadell, Rubí, Martorell, etc. d’esdevenir ciutats dormitori de Barcelona, empobrides i segregades, és cada cop major, i els seus Ajuntaments volen plantar cara plegats per evitar-ho.   

Comentaris (8)

Juan Fa 10 dies
Bote le has enseñado la ciudad que has dejado a estas autoridades? no te da verguenza como has dejado la ciudad entrando cada dia gentuza acumulandose como si nada y ahora ya es tarde. Eres totalmente responsable de lo que se ha acumulado aquí, eso en cualquier pais es negligencia sabiendo como iba a estallar todo. No tienes verguenza ni valores ni repsonsabilidad con tu gente y ciudadanos que te alimentan para no dar nada a cambio
veintidos Fa 12 dies
Y la zona 2 pa cuando?
Tranquil Fa 11 dies
Tranquil, que l'alcalde ho està tramitant conjuntament amb la recuperació del tren directe a l'aeroport.
Quecara Fa 12 dies
Vividores todos estos como los vividores que traen en busqueda de votos y luego se quejan que tienen mucha pobreza y delincuencia en sus ciudades y les falta dinero con tantas ayudas que reparten buscando el voto nuevo pero no sirviendo al ciudadano de siempre que es les paga el sueldo. Son unos hipocritas y buenistas sin decir la verdad, así os va.
Mal de muchos... Fa 13 dies
Mal de muchos, consuelo de tontos.
x Fa 13 dies
Pero parlar de inseguretat, ocupacions...d aixo res, ven mes totes aquestes grans paraules, infraestructures....pero de que no es pugui sortir de casa sense saber si tornaras sencer o estomacat per robar-te, o si a la teva filla li faran algo, o si tornes i t han reventat el pis o tens una familia de falsos vunerables a dintre...d aixo res, ahi mateix als meus pares a casa seva una "...." amb tres fills intentant enganyar lo dient si podia entrar a beure aigua..igual entra i ja no la fan fora.
altra Fa 13 dies
Doncs Bote a veure si aprens d'aquestes ciutats com Granollers, Sabadell, Martorell amb vàries estacions de tren, i millor transport públic per anar a Barcelona i no tant patiment de la gent que agafa el tren o el Casas cap a Barcelona que es un patiment amb tant d'atur a Mataró, més qualsevol ciutat d'aquestes
mana Fa 13 dies
és el que passa quan no aneu amb la veritat per davant. 1-ciutat més empobrides perquè acolliu els nous catalans per buscar vots, molts delinquents ja al seu país, i que fa que la gent rica se'n vagi als pobles de l'entorn que no estan per agafant tan immigrant irresponsablement. 2-identifiqueu problemes que us venen però no reconeixeu el més important, és la vinguda de delinquents de la pressió policial que si fa Barcelona i la seva primera corona metropolitana. aneu sempre amb el bon
res de seguretat, res d'ocupacions, res de pobreses.... Fa 13 dies
Potser el problema que tenim compartit els ciutadans de l'arc metropolità aquests, son els problemes generats per la deixadesa dels nostres alcaldes.... clar i català.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive