Bote i Villarreal, amb nous agents de la Policia Local. Foto: Ajuntament
Bote i Villarreal, amb nous agents de la Policia Local. Foto: Ajuntament

Mataró incorpora 11 nous agents de la Policia Local

L'objectiu és incrementar la presència policial a la ciutat i ajudar a combatre l'onada de delinqüència dels darrers mesos

La Policia Local de Mataró ha incorporat un total d'11 nous agents, de cara a augmentar la presència policial a la ciutat i combatre l'onada de delinqüència que s'hi pateix en els darrers mesos. S'assignaran sobretot als serveis de proximitat als barris per ajudar a mantenir la seguretat i la convivència veïnal.

L'alcalde, David Bote, i la regidora de Via Pública, Ana Villarreal, han donat aquest dijous dia 30 la benvinguda als 11 nous agents. Es tracta de dues dones i nou homes que s'incorporen al cos aquest agost després de formar-se durant 9 mesos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. Com pertoca en aquests casos, estaran en pràctiques durant un any. 

El pressupost en seguretat per al 2020 ha augmentat en 1,92 milions d'euros

Aquest 2020 l'Ajuntament ha augmentat el pressupost en matèria de seguretat, incrementant la partida en 1,92 milions d'euros respecte al 2019. Un dels objectius és poder cobrir totes les vacants que el cos porta arrossegant des de fa dècades, quelcom que s'assolirà amb la incorporació d'aquests nous agents, als quals s'hi sumen Aquests nous policies els 8 que es van incorporar el passat mes de gener. El pressupost també preveu incorporar dos nous comandaments que ajudin a implementar el canvi de model policial (cap a una policia més de proximitat); contractar vigilància privada per a substituir i alliberar els agents en diferents tasques (com ara la custòdia de l'edifici de l'Ajuntament) o instal·lar càmeres de seguretat en "punts calents" de la ciutat. 

La Policia Local ha detingut el jove que ha robat els mòbils. Foto: R. Gallofré

Agents de la Policia Local de Mataró. Foto: R. Gallofré

Tot plegat ha de servir per donar resposta als problemes creixents d'inseguretat que pateix el municipi en els darrers mesos. Segons va avançar el conseller d'Interior, Miquel Buch, a finals del mes de maig, els delicts havien augmentat un 4% a la ciutat i les detencions, un 15%. I el mes de juny també va ser molt problemàtic en aquest sentit. Els robatoris amb força i violència a vianants i establiments, i les ocupacions il·legals d'habitatges són dues de les tipologies més freqüents i problemàtiques a la ciutat. 

Contacte amb la ciutadania

Els 11 nous agents se centraran, segons expliquen des de l'Ajuntament, en "aquells fets i percepcions que més afecten a la seguretat i la convivència veïnal". Per això se'ls destinarà a la Policia de Barri, de cara a mantenir en el dia a dia el màxim contacte amb els ciutadans

Arxivat a:

Comentaris (9)

roberto rodrigo Fa 2 anys
A ver si ahora q hay más efectivos alguno puede solucionar el problema de las plantaciones de marihuana en los pisos OKUPADOS....sin ir más lejos en la plaza del ayuntamiento. Tres años sufiendo olores y el trajín de narcos y consumidores.
Veí Fa 2 anys
És molt important l'implicació dels agents, si no és així, poden posar més i més i la situació continuara igual.
Marta Fa 2 anys
La policia municipal solo tiene el cometido de la gestion del trafico (y las multas). Para ladrones, okupas etc lo pasan a los mosos. O sea que... más multas para variar, más ingresos para el consistorio., porque no creo que tengan otra tarea que esta.
jordi Fa 2 anys
Esperem que no siguin com els del grup de whats que volian matar als indepen (que encara son al carrer!). Ni a ningú mes, clar. Espero que pasin alguna mena de test d'idoneitat.
Carles marcal Fa 2 anys
Eso quiere decir que empezaremos a ver policía en barrios como cirera?!
Acg Fa 2 anys
Ja han entrat al grup de whatsapp de VOX?
Ciutadana Fa 2 anys
Espero q aquests no s'amaguin com els que ja hi han i vagin darrera dels delinqüents que tots ja sabem I que justifiquin el sou. Sort, salut, professionalitat i honradesa amb la ciutat
Alcalde Fa 2 anys
Sembla un Dandee amb les ulleres al cap, mans a les butxaques, panxeta....
Ganes de treballar Fa 2 anys
Esperem que aquests entrin amb ganes de treballar.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive