Les platges, sense dutxes per la sequera Mataró gasta un 10% menys d'aigua en l'estiu de la sequera
Les platges, sense dutxes per la sequera Mataró gasta un 10% menys d'aigua en l'estiu de la sequera

Mataró gasta un 10% menys d'aigua en l'estiu de la sequera

En el cas de l'estalvi de consum domèstic, els habitants de Mataró han reduït el consum un 5,2%

Durant els mesos d'estiu, la ciutat de Mataró ha aconseguit una notable reducció del consum d'aigua en comparació amb l'any anterior, segons ha informat l'Ajuntament. El Comitè Municipal de Sequera ha confirmat que aquesta disminució, que ascendeix a aproximadament un 10%, és fruit de les mesures d'estalvi implementades i de la creixent consciència ciutadana sobre la importància de l'estalvi d'aigua. A nivell domèstic, aquesta reducció es reflecteix en una baixada del consum de l'ordre del 5,2% durant els mesos de juny a agost, en comparació amb el mateix període de l'any 2022.

  • Això significa que els veïns de Mataró han fet un esforç notable per contribuir a la preservació de les reserves d'aigua de la ciutat.

El consum d'aigua per habitant i dia a Mataró és 171 litres

Els números concrets mostren que el consum d'aigua durant aquests mesos de l'estiu va ser del 11% menor al juny (amb un consum de 522.724 m3), un 10% menor al juliol (amb 541.203 m3), i un 8% menor a l'agost (amb 497.191 m3). A nivell domèstic, es va reduir un 6,2% al juny (amb 362.102 m3), un 5,3% al juliol (amb 373.839 m3) i un 4,2% a l'agost (amb 344.487 m3).

Aquests resultats han situat el consum d'aigua per habitant i dia a Mataró en 171 litres, molt per sota del límit de 230 litres permesos per l'Agència Catalana de l'Aigua durant aquest període excepcional de sequera.

El Comitè Municipal de Sequera va reunir-se aquest dimecres per avaluar l'impacte de la sequera a la ciutat i va concloure que la reducció del consum s'ha deu a les restriccions imposades per l'Ajuntament i a la consciència ciutadana, per la qual cosa es va aplaudir l'esforç de la comunitat per aconseguir aquests resultats positius.

La situació no millora, cal persuadir

Tot i així, l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè continuï aplicant les mesures d'estalvi establertes per l'Agència Catalana de l'Aigua a fi de no agreujar la situació de les reserves enmig de la sequera. Es recorda que les restriccions inclouen l'ús limitat de l'aigua per al reg, neteja i altres activitats, com l'ús d'aigua potable per omplir piscines privades d'ús individual o unifamiliar, i netejar paviments, façanes i altres superfícies públiques i privades.

El pla d'emergència en situació de sequera aprovat per Mataró al 2022 continua essent una guia fonamental per afrontar aquesta situació excepcional, i l'Aigües de Mataró ha augmentat l'ús d'aigua de fonts pròpies per abastir la xarxa de distribució d'aigua.

Des de l'inici de l'estat d'alerta per la sequera a finals de 2022 fins al 31 d'agost de 2023, s'han aportat 1.333.251 m3 d'aigua procedent de pous del municipi, dels 1.380.500 m3 que es van establir com a objectiu en el Pla d'emergència en situació de sequera. Així, es compleix amb un 96,6% d'eficàcia en les mesures d'emergència.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive