Mataró aposta per reaprofitar l'aigua de dutxes i banyeres
Mataró aposta per reaprofitar l'aigua de dutxes i banyeres

Redacció

Mataró aposta per reaprofitar l'aigua de dutxes i banyeres

El Ple aprova una declaració per a elaborar una ordenança municipal que reguli a Mataró l'obligatòria aposta per aprofitar les conegudes com a "aigües grises"

En temps de sequera i canvi climàtic, canvis estratègics per a no malgastar l'aigua. El Ple municipal de l'Ajuntament de Mataró va aprovar una proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-AM, que aposta per fer un Pla tècnic per l’aprofitament dels recursos hídrics alternatius. El text es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals (PSC-CP, ECPM-C, ERC-AM, JUNTS-CM i CUP-AMUNT), excepte VOX que hi va votar en contra i el PP que s’hi va abstenir.

El text recull l'objectiu d'aprofitar les aigües grises com a mesura de gestió de recursos hídrics i estalvi d'aigua. Aquesta iniciativa sorgeix gairebé dues dècades després que la Diputació de Barcelona elaborés una "Ordenança tipus sobre l'estalvi d'aigua" amb la col·laboració de diversos municipis, incloent Mataró. Aquesta ordenança promovia l'ús eficient de l'aigua i l'ús racional del bé escàs, incloent disposicions per a la incorporació d'instal·lacions i mecanismes d'estalvi d'aigua en edificis per reduir-ne el consum.

Reaprofitar-la pel lavabo

Ara, Mataró pretén reprendre aquesta idea i promoure l'ús d'aigües grises, com les provinents de dutxes i banyeres, per alimentar els vàters. Això implica l'establiment de l'obligatorietat de doble circuit a les noves vivendes i pot resultar en un estalvi d'entre el 35 i el 45% de l'aigua domèstica només amb la utilització d'aigua reciclada pels vàters.

A més, es preveuen altres mesures centrades en l'espai públic, com l'adaptació de les espècies vegetals, la conservació de la porositat dels sòls i el canvi de sistemes de reg per altres més eficients. Tot això, juntament amb una major transparència en les dades de consum, ajudarà a fer front a la crisi hídrica actual i promourà una gestió més sostenible de l'aigua a la ciutat.

Aquesta declaració representa un pas cap a un ús més eficient de l'aigua i un canvi de paradigma en la gestió hídrica, amb l'objectiu d'abordar els reptes de la crisi hídrica i garantir un futur més sostenible per a Mataró.

Comentaris (1)

Xavier Fa 8 dies
La pregunta seria, després que pumsa ho dinamites per la corrupció d´alguns dels seus dirigents, i litaralment sabotajessin els kits de reciclatge ja instal-lats, per no volguer entrar en aquest joc, qui assegura que això no tornarà a passar? I l´altre pregunta es qui ho farà això? Me sembla fantàstic que Mataró vulgui apostar per el que el 2008 alguns ja varem intentar, però assegureu be que els corruptes estiguin fora de la presa de desicions, perque sino això serà un altre punt d

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive