Mataró fixa prioritats: transformació urbanística, seguretat i habitatge. Foto: ACN
Mataró fixa prioritats: transformació urbanística, seguretat i habitatge. Foto: ACN

Mataró fixa prioritats: transformació urbanística, seguretat i habitatge

El Pla de Madat del govern municipal per als pròxims anys inclou 100 milions en inversions per a 214 projectes amb un caire "eminentment social"

El Pla de Mandat 2023-2027 de l'Ajuntament de Mataró preveu una inversió de 102,6 milions, especialment en projectes de transformació urbanística, seguretat i habitatge. El govern municipal ha plasmat les prioritats en un full de ruta que conté fins a 214 projectes estructurats en sis grans eixos. L'alcalde de Mataró, David, Bote, assegura que és un pla "ambiciós" i que, de manera transversal, té un caràcter "eminentment social". El pla director de videovigilància; la creació d'una oficina antiocupacions, el 2024; la transformació de la carretera N-II, dels sectors del Sorall i carretera de Cirera i de les rieres d'Argentona i de Sant Simó, o l'obtenció d'habitatge de lloguer assequible són algunes de les actuacions destacades del Pla.

Algunes de les actuacions previstes en el nou Pla de Mandat, especialment en l'àmbit urbanístic, són projectes "acumulatius" que no veuran completament la llum l'any 2027. Segons admet el mateix alcalde, la transformació completa de la N-II és "inabastable", però sí que es faran actuacions que "canviaran la fisonomia" de la ciutat.

La importància del Renatura

En aquest sentit, es preveu la transformació de l'entrada a la ciutat pel TecnoCampus, amb el desenvolupament del sector Iveco-Pegaso, així com l'entrada pel barri de Cerdanyola, amb l'ordenació urbana del Sorrall. A això s'hi suma també la 'transformació verda' de l'interior de la ciutat. És el projecte Renatura

Durant aquest mandat, Mataró preveu intervenir a les rieres d'Argentona i Sant Simó, als extrems de la ciutat, per renaturalitzar-les. També s'arranjaran places i parcs i es crearan refugis climàtics a totes les escoles públiques de la ciutat. El nou contracte del Mataró Bus o la creació de comunitats energètiques locals són altres peces clau en matèria mediambiental.

Mantenir l'aposta en seguretat

Pel que fa a la seguretat, el Pla de Mandat preveu incrementar la presència policial al carrer, seguir amb el desplegament de les càmeres de videovigilància o obrir una oficina de lluita contra les ocupacions. Aquesta mesura és fruit d'un acord del PSC amb el grup municipal del PP i, d'acord amb el calendari del Pla de Mandat, preveu estar en marxa el 2024.

Un altre dels eixos prioritaris pel govern municipal és l'aposta per l'habitatge. S'hi destinaran anualment 660.000 euros, el que suposa una davallada de la inversió respecte el mandat passat. Tot i això, el segon tinent d'alcalde, Sergi Morales, en destaca el compromís per construir habitatge dotacional i de lloguer assequible en diferents punts de la ciutat.

El Pla de Mandat conté també actuacions en altres àmbits, com l'economia circular, la mobilitat sostenible, les polítiques d'inclusió, la salut o l'educació. L'alcalde, David Bote, diu que l'execució d'aquest pla "atén el present i prepara el futur" de la ciutat "sense deixar ningú enrere".

Arxivat a:

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive