Mataró es compromet a combatre el bullying als centres educatius
Notícies relacionades
Mataró es compromet a combatre el bullying als centres educatius

Mataró es compromet a lluitar contra el bullying

L'Ajuntament donarà suport als centres educatius donant a conèixer la nova figura obligatòria de mediador en aquests casos, i potenciarà els serveis municipals que poden ajudar a combatre l'assetjament escolar

L'Ajuntament de Mataró s'ha compromès a lluitar contra el bullying als centres educatius de la ciutat, donant-los suport en els casos de violència que es registrin i potenciant els serveis municipals que ajuden a combatre l'assetjament escolar. Així ho estableix una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP i aprovada per tota la resta de partits a excepció de Vox, que s'ha abstingut. 

El text de la proposta de resolució assenyala que el bullying o assetjament escolar ha anat a més en els darrers anys, amb casos que han assolit un gran ressò mediàtic perquè han acabat amb el suïcidi de les víctimes. Agressions verbals, físiques, socials i psicològiques, que també s'han traslladat al món d'Internet amb el conegut com a cyberbullying, per part d'un grup d'alumnes contra un en concret, de forma repetida i continuada. 

Els darrers casos al país que han acabat amb el suïcidi de les víctimes han generat molta preocupació

La proposta de resolució recorda que per fer front a un fenomen tan complex cal una formació específica per poder abordar-lo adequadament, des d’un sistema de millora de la convivència i que es fonamenti en les estratègies de la mediació escolar. Arran de la pandèmia, tal i com recull el document, els problemes de salut mental entre infants i adolescents han anat a més, quelcom que ha portat la Generalitat a instaurar diversos mecanismes per intentar donar-hi resposta.

Un referent mediador a cada centre

Una d'aquestes mesures preveu que escoles públiques i concertades tinguin una persona que sigui un referent en coeducació, convivència i benestar emocional, però des de consistori s'entén que cal un impuls perquè aquests projectes s'implementin realment als centres educatius.  

De cara a combatre el bullying a Mataró, l'Ajuntament ha acordat que des del servei municipal d'Ensenyament es doni suport a tots els centres escolars per donar a conèixer la figura del mediador i la nova estratègia d’actuació i que es creï un registre a cada centre per poder comptabilitzar tots els casos de violència i poder fer-ne un seguiment.

Psicòlegs i educadors en alerta

A banda, es vol potenciar i incentivar els serveis que ofereix l’Ajuntament com els projectes d’Escolta Jove, el psicòleg del Servei de Benestar Social que dona suport als equips docents dels centres educatius i els educadors dels Espais Joves que visiten els patis escolars durant les hores d’esbarjo per relacionar-se amb els joves, i detectar possibles conflictes.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Mataroní Empipat Fa 26 dies
Ja hi ha una llei que obliga als centres a tenir un plà de convivencia i aplicar normes per tallar el bullying. El que cal es assegurar que les escoles apliquen la llei. No cal que a sobre tinguem que pagar mediadors. El que fa falta son mes denuncies! Definitivament es veritat alló de que els politics no s'enteren!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive