Vista de Mataró, on l'Ajuntament vol que hi hagi més habitatge públic. Foto. R. G.
Notícies relacionades
Vista de Mataró, on l'Ajuntament vol que hi hagi més habitatge públic. Foto. R. G.

Mataró busca vies per tenir més habitatge de protecció oficial

L’Ajuntament estudia una modificació del Pla general per augmentar el parc d’habitatges de protecció oficial

Mataró necessita més habitatge públic i accessible per donar resposta als problemes d'accés a una llar que té un gruix massa elevat de població, davant de l'augment incontrolable dels preus de compra, i de la insuficient i massa cara oferta de lloguer. El consistori ha impulsat diversos projectes en aquest sentit, com ara el 'Yes we rent', i la Generalitat s'ha compromès a fer les primeres promocions públiques a la ciutat en 10 anys. Però encara no és suficient.

Per aquest motiu, l'Ajuntament està estudiant vies per augmentar el parc d'habitatge de protecció oficial a la ciutat. En concret, es planteja una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística, de cara a augmentar aquesta tipologia d'habitatges en el sol urbà consolidat. 

Aconseguir com a mínim el doble d'habitatge públic

L'objectiu de la mesura és complir amb el que estableix el Pla territorial sectorial d'habitatge, que assenyala que municipis com Mataró, en el termini de 20 anys, han de tenir un mínim d'habitatges destinats a polítiques socials del 15% respecte al total de llars existents. Actualment Mataró té 538 habitatges públics o bé privats però inclosos en programes públics, als quals es pot sumar els habitatges de lloguer socials per entitats financeres. Tots plegats sumen un 7,63% del total d'habitatges, i per tant es queden a la meitat del que marca el Pla Territorial. 

Suspensió de llicències per a noves construccions

Per dur a terme aquesta modificació, el Ple ha aprovat suspendre l’atorgament de llicències per a noves construccions i determinades rehabilitacions integrals en parcel·les de sòl urbà consolidat amb un sostre d’habitatge plurifamiliar potencial superior a 600 m2, mentre es duu a terme un procés de consulta pública prèvia. Queden excloses d’aquesta suspensió les parcel·les pendents d’edificar de sectors o polígons on ja s’hagi previst la reserva d’un 30 % per a habitatge de protecció oficial.

Aquesta suspensió s'aplica en el cas d’intervencions d’obra nova i en grans rehabilitacions en parcel·les de sòl urbà consolidat amb un sostre d’habitatge plurifamiliar potencial superior a 600 m2. També afecta, en aquest tipus de parcel·les, les obres per a canvi d’ús urbanístic a habitatge del conjunt de l’edifici, i als edificis inacabats, amb les obres aturades des de fa més de 2 anys i la llicència caducada. En canvi, s'exclouen de la suspensió les llicències sol·licitades amb data anterior a la suspensió i les sol·licitades amb base a un certificat urbanístic vigent anterior a la suspensió. Tampoc no estan afectades les parcel·les pendents d’edificar de sectors o polígons on ja s’hagi previst la reserva d’un 30 % per a habitatge de protecció oficial.

 

Comentaris (13)

Ups! Fa 9 dies
Que poca obra nova i de rehabilitació es farà en el futur a Mataró.
anonimus Fa 11 dies
I aquest habitatges, qui els paga? Tu, jo... amb els nostres impostos, cada dia més grans. Que vinguin, que en uns anys ja nio quedaran mataronins dels de sempre, es dir, gent que estima la seva ciutat per viure, no per fer el vago i robar i viure del comú. NO AMB ELS MEUS DINERS!!!
roberto rodrigo Fa 11 dies
https://www.lavanguardia.com/local/barcelones-nord/20220618/8350063/albiol-participa-movilizacion-vecinal-evitar-ocupacion-badalona.amp.html .Mientras unos trabajan el alcalde de Mataró se dedica a juntar sus deditos. Comparen, comparen.
Mataroní empipat Fa 12 dies
Un dels grans problemes de la ciutat es el desequilibri entre habitatge i sol industrial, que es el que permet als habitats guanyar-se la vida. Per aixó una quantitat molt important de mataronins es veu obligada cada dia a agafar el cotxe o el tren per anar a treballar a Barcelona, Granollers, etc. Ens hem convertit en una ciutat satel.lit de altres ciutats molt mes equilibrades o que fins i tot importen mà d'obra. Ja està be!. Mes industria es el que portarà riquessa a la ciutat.
jordi Fa 12 dies
En Mataró a mediados de la decada de los 70' se creo un barrio de la nada en el llamado Poligono Espartero rebautizado como Pla d'en Boet y eso no significo que el barrio estuviera lleno de mala gente, la mayoría eran trabajadores que vinieron a labrarse un futuro mejor para ellos y sus hijos. Pq será que ahora los inmigrantes generan inseguridad , okupaciones, delincuencia y desordenes públicos???? Realmente vienen buscando un futuro mejor a traves del trabajo y el esfuerzo????
tela Fa 12 dies
uno que crearon de habitatge social al lado de los Mossos y fue mucho peor que no lo hubieran hecho. solo atraen delincuentes, ocupas, gente de mal vivir, de mal comportamiento con el vecindario, que se lo haga mirar el ayuntamiento de hacer vivienda social y destrozar mas la convivencia con los vecinos donde vayan esos habitatges socials. Que se lo haga mirar. Tiene que saber que tipo de gente acoger, necesitada de verdad y no habitatge para chusma diversa como siempre, Mataro suburbio
Cal deconstruir i esponjar Fa 12 dies
Mataró busca vies per tenir més conflicte? Quan més habitatge de protecció més gent vindrà per ser protegida. Què és el que no entenen?. Si el que haurien de fer és deconstruir i esponjar com fan els municipis que de forma legal es treuen els problemes del damunt.
Estan fent un estudi sociològic? Enfrontament entre barris, zones no go.... Fa 13 dies
Cada vegada tinc més el convenciment que Mataró s'està utilitzant com a laboratori i que tot el que passa està milimètricament planificat. Perquè estadísticament és del tot imposible tanta desviació, tan d'okupacions com de delinqüència.....
Quan més parc públic d'habitatge més gent vindrà a apuntar-se Fa 13 dies
Per què no feu com a Vilassar de mar? Ells no amplien el parc d'habitatges, prefereixen sòl agrícola. Mataró a fet el contrari i així ens va. Qui no té res va allà on en donen. Fins ha prosperat l'anarquia amb "el sindicat de l'habitatge" que a Vilassar per raons obvies no el tenen.
Juan Antonio Fa 13 dies
Creo que Mataró necessita equilibrio y solo vamos hacia una dirección con el efecto llamada. No podemos convertirla en una zona xunga.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive