El Port de Mataró Mataró aspira a superar les xifres de turistes pre-pandèmia
El Port de Mataró Mataró aspira a superar les xifres de turistes pre-pandèmia

Mataró aspira a superar les xifres de turistes pre-pandèmia

Mataró fia la temporada a la tirada de baix a mar, amb protagonisme per un Port que afronta el primer estiu al complet

Mataró vol recuperar les xifres de turistes i visitants que tenia abans que comencés el malson de la Covid-19. L’objectiu, de fet, és superar les xifres de llavors. El darrer any ‘normal’ va ser el 2019 que es va tancar amb un 11% més de visitants que el 2018. Tornar a aquell ritme ascendent i batre’n les dades és l’objectiu d’una temporada d’estiu que fia als elements de sempre i a la renovació del Port i el litoral la capacitat atractiva de la capital del Maresme.

Amb el lema “L’estiu és aquí, Mataró és ara!”, la campanya d’estiu de posa el focus en el mar i en el front marítim, en la gastronomia, el comerç i també el patrimoni, per convertir la ciutat en un dels pols d’atracció del litoral mediterrani.

El revulsiu del Port


El potencial de baix a mar és la gran arma estival de Mataró. L’alcalde David Bote ha dit en la presentació de la campanya feta al restaurant Pez Globo del Port que “la nova cara del Port, amb tots els locals ocupats és la millor carta de presentació i un bon símptoma que la ciutat està activa, que la gent ve i que en marxa amb bona impressió”. Bote recorda que “any a any segui millorant els serveis amb les dues vessants de l’estiu, pels visitants i alhora també pel gaudi dels veïns de la ciutat”. 

El Port, juntament amb les platges i el seu potencial, han de servir segons la regidora de Promoció de Ciutat Núria Moreno “per recobrar tota la importància del turisme amb tot el que tenim de bo: mar, patrimoni, cultura i comerç”. Moreno esmenta com objectiu i majoritari el turisme francès i confia que Mataró faci equip amb la resta de la comarca per anar seguint sumant noves xifres de turisme. 

Presentació estiu a Mataró. Núria Moreno Foto: R.Gallofré
Presentació estiu a Mataró. Núria Moreno Foto: R.Gallofré

 

La Nova Oficina de Turisme al Cafè Nou


La principal novetat de la temporada d’enguany és la nova Oficina de Turisme que se situarà al Cafè Nou, edifici històric que s’ha rehabilitat com a equipament cultural i de promoció de ciutat, i que substituirà l’actual oficina ubicada a la planta baixa de l’Ajuntament.

La nova Oficina de Turisme s’obrirà a partir del mes de juny i combinarà l’atenció presencial amb l’atenció tecnològica interactiva amb la incorporació de pantalles multimèdia per descobrir els atractius turístics de Mataró. Amb aquest nou concepte d’oficina accessible, el visitant podrà informar-se de forma autònoma de l’oferta turística de la ciutat. Podran obtenir informació útil per a la seva visita, imatges i vídeos i fer-se una proposta d’itinerari o ruta personalitzada  que es podrà descarregar mitjançant un codi QR. L’oficina també comptarà amb un assistent virtual que oferirà informació turística en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Durant els mesos de juliol i agost, es tornarà a posar en marxa el punt d’informació turística al Centre Cívic Cabot i Barba com a reforç de l’Oficina de Turisme.

 

Comentaris (5)

Jaume Fa 5 mesos
Però si Mataró ja està considerada zona no-go per turistes. Qui ha de venir?
8 apellidos catalanes Fa 5 mesos
És una bona noticia i cada cop es veuen més. Una nova oportunitat per millor Mataró, encara que hi ha molta feina a fer: delinqüència, robatoris, ocupacions, carris bici inútils, etc.
si voleu turistes... fora okupes, incívics i venedors de drogues Fa 5 mesos
Els turistes no volen anar a llocs on problemes. Per cert, els turistes tampoc voten....
Jaja Fa 5 mesos
Però amb tanta delinqüència com voleu aconseguir ser una ciutat turística i atraure visitants? Però si sou més d'atraure delinqüents i ocupes. Es incompatible a part de inmoral i engany amb els turistes que no tornaran a repetir . Els veïns per descomptat que estem tips de la delinqüència permesa. Però aquest ajuntament ens ningunea.
anonimus Fa 5 mesos
El que si superem segur son les xifres de robatoris pre pandemia. I de okupes, i de baralles, i de...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive