Control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch, al barri de Cerdanyola, durant el confinament. Foto: R.Gallofré
Control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch, al barri de Cerdanyola, durant el confinament. Foto: R.Gallofré

Salva

Mataró: 81 denúncies en un dia per no seguir el confinament

La xifra s'acosta ja a les 400 denúncies des del 14 de març a Mataró per no respectar el confinament pel coronavirus.

La Policia Local de l'Ajuntament de Mataró va interposar dilluns, dia 23, fins a 81 denúncies a persones que circulaven per la via pública sense cap motiu autoritzat. Aquests se sumen als 291 que ja hi havia denunciats des del 14 de març fins diumenge passat, elevant la xifra fins a 372 persones en deu dies de confinament. Des del govern local es demana que els usuaris respectin el confinament i es quedin a casa, ja que les multes van de 600 euros fins els 30.000. També cal recordar que hi ha restriccions de mobilitat tret de casos concrets, i tot aquell que surti a passejar sense motiu, a reunir-se amb amics, anar a fer visites o similar, pot ser sancionat.

Els fets pels quals s'ha denunciat a les 81 persones en les darreres 24 hores (durant tot el dilluns, dia 23) són: tres persones per estar reunides en un parc tancat, 72 per deambular per la via pública sense motiu autoritzat, cinc per circular amb vehicle sense motiu autoritzat i un per obrir un comerç. En total es van identificar 90 persones i 71 vehicles. La xifra des que va començar el confinament çes de 2075 persones identificades, 2001 vehicles identificats i 372 denúncies administratives.

Controls estàtics i dinàmics

Tal i com va informar l'Ajuntament, Policia Local fa controls estàtics i dinàmics per controlar la circulació de persones, la circulació de vehicles i l'obertura d’establiments. Només es pot circular per comprar aliments i productes farmacèutics, assistir a centrees sanitaris o llocs de treball, tornar a casa, fer servei d'assistència a gent gran, petits i dependents, anar a entitats financeres o altres causes que siguin de força major.

A més, la circulació s'haurà de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres. Les mesures entraran en vigor de forma immediata. El Ministeri d'Interior pot acordar el tancament de les carreteres. A més, el decret suspèn l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, i indica que es mantindran les activitats eductives online sempre que sigui possible

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive