Mariano Cabellos, treballant en les obres al seu taller
Mariano Cabellos, treballant en les obres al seu taller

Mariano Cabellos torna a l’Espai Capgròs amb ‘Piedra, papel, madera’

Mariano Cabellos treballa amb materials diversos per donar cos a les seves creacions

L’artista Mariano Cabellos torna a exposar a Espai Capgròs 16 anys després de fer-ho per primera vegada. Ho fa presentant una mostra escultòrica que, novament patrocinada per Finques Pous, té per títol ‘Piedra, papel, madera’, i ho fa en un moment evolucionat de la seva trajectòria. “Fa uns anys vaig prendre consciència de la necessitat de no malgastar els recursos del planeta, de donar una nova utilitat als materials”, explica Cabellos que, com recull el nom de la mostra, treballa amb materials diversos per donar cos a les seves creacions.

El seu segell personal és el que vincula la seva obra amb el protagonisme i l’evocació dels instruments de corda. Ha treballat amb alabastre, fusta de xiprers i paper però fidel a la seva filosofia ha reciclat tots aquests materials. L’alabastre usat eren restes d’una antiga fàbrica, el xiprer un exemplar de més 100 anys mort i el paper és reutilitzat a través de les filadures de paper triturat que es generen al centre educatiu on és professor de l’art. El fang o altres materials com el coure dels antics fils elèctrics completen la paleta de materials amb els que Cabellos es proposa sorprendre els visitants de l’Espai Capgròs. 

 El seu segell vincula la seva obra amb l’evocació dels instruments de corda

L’univers referencial de Cabellos va més enllà dels instruments i la naturalesa dels materials que empra. En la línia d’una obra anterior, recupera creacions com els peixos mutants de resultes de l’accident de Fukushima i la ingesta de microplàstics del Pacífic o les grapes que recrea li recorden el resultat que va veure al cos del seu pare després d’una esternotomia. 

L’obra de Mariano Cabellos, artista amb trajectòria que crea en una antiga farga abandonada on treballa amb tots aquests elements, es podrà veure a Espai Capgròs fins al 28 d’octubre.

  • Piedra, papel, madera
    De l’1 al 28 d’octubre a l’Espai Capgròs (c/ Sant Benet, 16-18)

Arxivat a:

Comentaris (1)

ramon Fa 1 mes
gracies mariano, records d’un company d’escola que t’aprecia

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive