-
-

S. F.

Mariano Cabellos signa el torró d’autor de l’Uñó per aquest any

L'obra representa un homenatge als constructors de violins de Mataró del segle XVIII

El pintor, escultor, escriptor i professor d’art, Mariano Cabellos, signa el torró d’autor que la pastisseria Uñó prepara per aquest Nadal de 2010. L’obra de l’autor s’inspira en petits detalls relacionats amb Mataró, encara que alguns d’ells siguin força desconeguts pel gran públic. “He triat l’alabastre com a material per fer la peça, ja que és noble i serveix per fer una obra que sigui similar a una troballa arqueològica de tantes que tenim a Mataró”, ha explicat, per continuar: “si mirem pels voltants de Santa Maria hi ha moltes cases amb portes del segle XVIII, amb corbes similars al violí; a més, tinc dades sobre la família Marquès que vivia per aquesta zona, que feia violins durant la mateixa època a la ciutat, pel que la iconografia d’aquest instrument era ideal per representar alguna cosa de Mataró que no fos tampoc molt evident”. Això es tradueix en una peça d’alabastre representant una troballa en el que es veu un fragment de violí i les seves corbes, en representació a aquestes portes.

Per la seva banda, Claudí Uñó ha exposat de què està fet el torró d’enguany, setzena vegada que fan aquest torró d’autor a la pastisseria. “És un torró de xocolata que a l’interior hi té un conjunt de textures amb una trufa suau de baileys, cruixent de capuccino, cafè i neules”, ha dit. Es tracta “d’un menjar més adult, però si el prova un nen no hi ha problema ja que tant el baileys com el cafè és molt suau”. El pastisser ha explicat també que s’ha fet servir xocolata negre per l’envoltori i xocolata amb llet a la trufa, més adequada pel cafè. Uñó ha explicat també que com és habitual, es demana a l’artista una llista amb els ingredients que els agradaria pel torró i a partir d’aquí es crea l’obra amb “els que quedin bé entre ells”. En total, tres mesos de proves per donar com a resultat aquest torró d’autor.

La pastisseria Uño té a la venda a partir d’aquest dijous, dia 2, el torró d’autor Mariano Cabellos, que es ven en peces de 500 grams a un preu de 25 euros.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive