L'institut Miquel Biada s'integrarà a la Generalitat. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
L'institut Miquel Biada s'integrarà a la Generalitat. Foto: R.Gallofré

Llum verda a la integració del Miquel Biada a la Generalitat

El Consell Escolar de l'institut mataroní vota finalment a favor de la integració, després d'haver-ho fet en contra la setmana passada

El Consell Escolar del Miquel Biada ha aprovat, finalment, la integració de l’institut mataroní a la xarxa de centres educatius de la Generalitat. Ho va fer ahir dilluns, dia 28, pocs dies després de l’anterior votació, que va ser contrària per un estret marge. El “sí” del Consell Escolar, integrat per professorat, famílies, alumnat i Ajuntament, era clau per oficialitzar el traspàs del centre.

El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha celebrat la notícia. “Estem molt contents perquè és una gran oportunitat per al centre, que no es pot desaprofitar”, ha afirmat. L’Ajuntament ha estat partidari impulsor d’aquest traspàs de l’institut de l’àmbit municipal al de la Generalita. Un fet que havia quedat encallat arran de la votació en contra de la setmana passada, que va posar de manifest el neguit d’un gruix important del professorat sobre les conseqüències d’aquestes mesures.

En els darrers mesos, part de la plantilla havia manifestat dubtes per qüestions com ara una possible pèrdua del lloc de treball dels interins, sobre el rumb que prendria l’Institut, en especial pel que fa a la formació professional, o sobre la retribució del professorat. En els darrers dies la direcció del centre ha mantingut reunions amb els professors per detallar-los les avantatges i oportunitats que suposarà la integració, quelcom que ha convençut a bona part d’ells a tenor de la votació final. Les famílies també van manifestar, en un comunicat, el seu suport al procés de traspàs.

Tal i com defensa l’Ajuntament, la integració suposarà nombroses avantatges per al Miquel Biada de cara a créixer com a centre educatiu, en especial en l’àmbit dels graus de formació professional. Com que actualment no forma part de la xarxa de la Generalitat, el centre no pot optar avui a determinades subvencions, ni a la dotació extra de professors pel fet de ser considerat d’alta complexitat, qüestions que sí que podrà resoldre un cop estigui gestionat directament per l’administració catalana. L’ampliació també suposa que l’institut pugui créixer a través de l’edifici de l’antiga escola universitària.

“La integració és necessària i ens aporta moltes oportunitats”, ha insistit Vadell, que ha agraït el paper de direcció i de les famílies per convèncer tots els implicats per donar llum verda al procés.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive