L'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré
L'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

La integració del Biada a la Generalitat, encallada

El Consell Escolar, integrat per professorat, famílies, alumnat i l'Ajuntament, vota en contra de la mesura per un estret marge

El Consell Escolar del l'institut municipal Miquel Biada ha votat en contra de la integració del centre a la xarxa de la Generalitat. La votació va tenir lloc divendres passat, dia 17, i el resultat negatiu es va produir per un estret marge, que de moment paralitza el procés d'integració. 

El Consell Escolar està format per profesorat, famílies, alumnat, PAS i Ajuntament de Mataró. El consistori ha estat l'impulsor de la integració, tal i com va anunciar a finals de l'any 2020. Des de llavors s'han produït negociacons entre les diferents parts, que tal i com mostra el resultat de la votació al consell escolar, no han acabat d'arribar a bon port. 

El principal neguit davant la integració és de la plantilla del Biada, que pateix per les seves condicions econòmiques i laborals i també perquè la identitat del centre i l'oferta educativa, segons ells, poden quedar en entredit. "Pot comportar que deixem de ser referents en els cicles formatius", explicaven el març passat en un comunicat del Claustre. 

Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Imatge d'arxiu de la visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Des de l'Ajuntament es constata que el traspàs s'impulsa per la voluntat de convertir el Miquel Biada en "el centre referent de la formació professional a la comarca", quelcom que passa, segons va dir el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, "perquè l’assumeixi la Generalitat, que és l’administració competent i qui en termes d’eficiència i capacitat de transformació és més potent”.

El resultat negatiu de la votació al Consell Escolar és un cop dur al procés, tot i que les negociacions segueixen obertes. Arran d'aquest fet, les famílies de l'Institut Miquel Biada, representades al Consell, han emès un comunicat on mostren la seva "decepci´" pels resultats. Les famílies són també partidàries de la integració, ja que consideren que l'àmplia oferta formativa del Biada hauria de "créixer i consolidar-se" si es dona aquest pas.

A banda, recorden que les inversions que necessita el centre estan molt per sobre qde les que una AMPA pot fer, després de recordar que ha estat l'associació de famílies la que ha assumit molt sovint les despeses extra. "Cal adequar i mantenir les instal·lacions, i només la Generalitat tindria capacitat de fer-ho". Per tot plegat, demanen que se celebri un nou Consell Escolar on es reconsideri la votació. 

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

arturo Fa 4 dies
Yo lo cerraba y todos al paro o a otras escuelas donde se necesite gente.
Xavi Fa 4 dies
Son superfuncionarios que no quieren perder ni un superprivilegio de los que tienen (trabajo justito, horas las justas, permisos, ausencios sin justificar...) y esto de ser un funcionario "normal" no les gusta nada de nada. Igual ahora tienen que perder algo, pero... todos estamos perdiendo con l pandemia, la guerra... ellos a lo suyo. Y la excusa "educatica", de pena. Págales el doble y verás como se les pasa la tonteria.
Sierra Fa 6 dies
Ni formas ni tonterías. Profesores y conserges velando por no perder privilegios y que a los alumnos y a las familias nos den.
Un de tants Fa 6 dies
L'Ajuntament utilitzant a les famílies per intentar arreglar la seva penosa gestió. Mare meva, quina pena en Vadell, la Merino i com no, en Bote.
Les formes, Bote, les formes... Fa 7 dies
un altre problema de formes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive