Llum verda als 14 pisos dotacionals per a gent gran a Mataró
Llum verda als 14 pisos dotacionals per a gent gran a Mataró

Llum verda als 14 pisos dotacionals per a gent gran a Mataró

La Generalitat autoritza la modificació urbanística que ha de permetre la nova promoció, una de les grans inversions de pendents de 2023

La Comissió territorial d'urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, ha aprovat definitivament una modificació del planejament municipal de Mataró que permetrà la construcció d'un edifici de 14 habitatges de lloguer social al carrer Muntanya, al barri de Cirera. Els nous habitatges dotacionals estaran destinats principalment a persones grans del barri, equipats específicament per aquest col·lectiu perquè hi puguin viure de manera autònoma. Aquests pisos seran acompanyats d'un equipament sociocultural. Es tracta d'una de les principals inversions per a l'any 2023 a la ciutat.

El barri de Cirera, una àrea molt edificada dels anys 50 del segle XX, compta amb carrers de poca amplada i d'un únic sentit de circulació. L'àmbit de la modificació és una parcel·la situada al centre del barri, en la intersecció entre el carrer Muntanya, el carrer Transversal i el carrer Torrent de la Pólvora. La modificació del planejament amplia la superfície d'aquesta parcel·la i canvia la seva qualificació per destinar-la a la construcció d'un edifici d'allotjament dotacional públic. Aquest tipus d'habitatge de lloguer social està destinat a cobrir necessitats temporals d'allotjament de col·lectius específics amb dificultats per accedir a un pis.

Amb el canvi introduït, es passa de 658,70 m² de sòl qualificat com a equipament sociocultural a 846,50 m² de sòl per a allotjaments dotacionals. A més, entre 500 m² i 700 m² de sostre es destinaran a un equipament sociocultural que s'ubicarà en la planta baixa del nou edifici.

La nova edificació projectada tindrà una planta baixa i dos o tres pisos d'alçada. L'àmbit triangular que configura la cruïlla dels tres carrers s'ocuparà amb una edificació en planta baixa i semisoterrada amb una coberta transitable, la qual cosa permetrà generar un nou espai públic a la mateixa rasant del carrer.

Amb aquesta modificació del planejament, l'Ajuntament de Mataró podrà habilitar un parc d'allotjament dotacional públic i millorar l'atenció a persones en situació d'emergència habitacional. Aquesta iniciativa reflecteix el compromís de l'Ajuntament per abordar les necessitats d'habitatge de la població més vulnerable i reforçar el teixit comunitari del barri de Cirera.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive