L’autonomia del pacient i la bioètica, en una nova jornada oberta de l’Hospital de Mataró
L’autonomia del pacient i la bioètica, en una nova jornada oberta de l’Hospital de Mataró

Ja baixa el nombre d’ingressats per Covid a l’Hospital de Mataró

Ja es nota hospitalariament la baixada de la corba: 20 ingressats i 2 llits d’UCI menys que a inicis de setmana

La incidència de la segona onada de Covid-19 a l’Hospital de Mataró comença a remetre, amb les primeres millores en el nombre de pacients ingressats després de setmanes d’anar a l’alça. En cinc dies, de dilluns a divendres, han baixat en 21 el nombre d’ingressats i s’han alliberat 2 llits de crítics. Poc a poc sembla que va passar el pic d’ocupació hospitalària.

El Consorci Sanitari del Maresme ha fet públic que a 13 de novembre la situació per Covid-19 a l’Hospital de Mataró és de 95 pacients ingressats, 17 dels quals a l’Unitat de Cures Intensives i 9 a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Tot i que segueix sent una xifra alta, la millora és manifesta quan es compara amb les dades d’inici de setmana: en 5 dies hi ha 21 ingressats menys i 2 llits d’UCI menys amb pacients Covid-19.

L’actualització de dades és una injecció de positivisme per la tendència a la baixa, que confirmaria la translació a nivell hospitalari de la millora sostinguda de les dades epidemiològiques a nivell general i local. Tot i així, l’ocupació especialment de llits d’UCI, 17 dels 22 dels que disposa l’Hospital, per a malalts de Covid segueix essent disparada.


Índex de rebrot baixa però amb menys força

En paral·lel a la millora de la situació hospitalària, Mataró veu com també segueix tendint a la baixa tant l’índex de rebrot (que marca 653 punts) com l’Rt, que queda en les dades facilitades per Salut en un 0,76. També baixa la incidència a 14 dies (843,58). Si bé és cert que la tendència general a la baixa es confirma, la corba descendent ha perdut velocitat i ha baixat menys de 40 punts en un dia. 

 

Comentaris (1)

JUAN Fa 3 anys
OBSERVO QUE EL HOSPITAL QUE SIEMPRE LO HE CONOCIDO COMO HOSPITAL DE JAIME Y SANTA MAGDALENA AHORA SE LE DENOMINA HOSPITAL DE SANTIAGO Y SANTA MAGDALENA ME PUEDE ACLARAR ALGUIEN A QUE SE DEBE EL CAMBIO

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive