International House Mataró, situat al Centre
International House Mataró, situat al Centre

International House Mataró tanca 44 anys després

Tot el grup International House Eastern Spain entra en concurs de creditors i la gerència mataronina no pot retornar els diners als inscrits per aquest curs

Sorpresa entre els alumnes d’International House Mataró que han vist com d’un dia per l’altre l’escola d’idiomes situada a la capital del Maresme ha tancat. No només tanca la mataronina, ho fan també els centres de Barcelona, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Palma i Saragossa.

International House feia 44 anys que era un dels noms propos de les escoles d’idiomes a la ciutat. Els seus cursos, inserits en el sistema de Cambridge, eren de referència però l’escola mataronina penjava del paraigües de IH Eastern Spain que s’ha vist abocat a demanar concurs de creditors, pels efectes de la crisi de la Covid-19

En un comunicat, l’empresa asegura que “el tancament de les escoles està motivat per un deteriorament sostingut durant els darrers anys de les principals línies de negoci d’International House. Aquest deteriorament respon a un canvi de fons que s’està produint en el mon de l’ensenyament d’idiomes i que s’ha vist agreujat, sens dubte, per l’impacte de la crisi de la COVID-19. Tot plegat ha provocat que la situació financera de les escoles sigui insostenible, malgrat tots els esforços i més que s’han fet per intentar revertir aquesta situació, caracteritzada per un profund empitjorament de les línies de negoci dels nostres centres i la impossibilitat d’obtenir finançament per fer front a les nostres necessitats”.

El grup International House ha sol·licitat doncs el concurs de creditors i expliquen que aquesta és “la millor mesura per conjugar la protecció dels interessos de les societats d’IH Eastern Spain, dels seus treballadors, clients, proveïdors i de la resta de creditors”.

Julie Byrne, en una entrevista amb Capgròs

Julie Byrne, en una entrevista amb Capgròs

Sense contraprestació econòmica

Mataró Audiovisual ha avançat la notícia del tancament i ha pogut parlar amb la carismàtica sotsdirectora de l’escola mataronina, Julie Byrne, que lamenta aquest final i amb declaracions al mitjà públic ha assegurat que no té capacitat per portar a terme cap retorn econòmic ja qupel que fa als estudiants apuntats per aquest curs 2020-21 que ja havien fet algun tipus de pagament la gerència del centre mataroní, no té capacitat per portar a terme cap retorn econòmic. "Entenem les queixes dels estudiants però hem actuat de bona fe. Sentim impotència en aquesta situació, ja que no podem fer res per solucionar-la. La nostra intenció i desig era seguir endavant", ha assegurat Julie Byrne a Mataró Audiovisual.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive