El jaciment de Ca la Madrona
Notícies relacionades
El jaciment de Ca la Madrona

Intenten articular un moviment de ‘Salvem Ca la Madrona’ a Mataró

Els contraris al trasllat de les restes romanes i visigòtiques trobades a Rocafonda es troben aquest divendres

El moviment contrari al trasllat de l’important jaciment romà i visigòtic trobat a Mataró intenta articular-se per poder fer pressió. Setmanes després que tres entitats d’història de la ciutat (Grup d’Història del Casal, Grup d’Arqueologia i Història de Mataró i Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró) fessin públic un comunicat oposant-se a un trasllat i demanant-hi suports, la moguda vol prendre cos.

Del jaciment de Ca la Madrona, a la zona de Mata-Rocafonda se n’han sabut poques novetats des de l’anunci de l’Ajuntament de Mataró que demanaria a la Generalitat que autoritzés de traslladar les restes a una zona verda propera on, en un futur, faria un centre d’interpretació de les mateixes. Aquesta opció, pendent de l’autorització autonòmica, no és del gust d’entitats d’història i de la pròpia Associació de Veïns del barri, que torna a obrir un dels seus ‘Divendres Culturals’ per al debat de la situació i de les properes accions a emprendre.

Va ser precisament un d’aquests ‘Divendres Cultural’, el protagonitzat per l’antic arqueòleg municipal de l’Ajuntament de Mataró Joaquim Garcia, el que en certa manera va posar sobre avís i en context de la importància de la troballa arqueològica al solar propietat de Maresme Circular on s’ha de fer el Parc de l’Economia Circular. En aquella sessió, que va omplir a vessar el Centre Cívic de Can Noé, entitats i veïns van prendre consciència del que després el propi Consorci i l’Ajuntament han confirmat: la importància història del jaciment fins al punt de proposar-ne el trasllat.

L’AV de Rocafonda ha convocat la reunió d’aquest divendres 5 de maig a les 19.30h sota l’eslògan de ‘necessitem força per evitar un nou episodi de destrucció del patrimoni històric local’. De l’abast de la convocatòria, la llista de suports i la deliberació que en surti dependran la força i volada que pugui prendre el moviment per la preservació al seu lloc de Ca la Madrona.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Momerota Fa 9 mesos
Els trasllats de restes que organitzen els goberns municipals ja sabem com acaben a Mataró, oi? Esperem que la Generalitat no ho autoritzi
M.P.A Fa 9 mesos
COM NO ES CUIDI AVIAT ESTA PLE DE RATAS I SUPERS RATAS I NO SERVIRA DE RES DONS ESTAN EN MALES CONDISION I EL TRESLAT NO SE COM CADARANT ES MOL FET POLS PER EL TRASLAT PRO ELS TECNIC TENEN DE GARANTI SI ES TRESLADEN
la foto Fa 9 mesos
Passo a diari i de la foto res de res. Ja no queda res de res.
joan Fa 9 mesos
a veure per quan el moviment de Salvem Mataró dels okupes i delinquents, que això ens afecta a tots i estem molt tips. Aquest moviment tendria el recolçament de tots i no ximpleries com aquestes dels 4 que viuen dels diners dels demés com sempre.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive