Bargalló i Bote en un dels tallers dels alumnes del Cinc Sènies.
Bargalló i Bote en un dels tallers dels alumnes del Cinc Sènies.

Institut Cinc Sènies: un procés participatiu definirà com serà l'edifici

El Conseller d'Educació, Josep Bargalló, visita Mataró i alerta: no hi haurà edifici definitiu abans de quatre anys. Sobre la taula segueix la idea de nous edificis per Germanes Bartomeu i Joan Coromines.

Un procés participatiu que recollirà aportacions i idees de l'Ajuntament de Mataró i de la comunitat educativa per decidir com ha de ser l'Institut de les Cinc Sènies. En aquesta fase es troba actualment el centre mataroní, tal i com va explicar el Conseller d'Educació, Josep Bargalló, en visita a la capital del Maresme: "La fase de construcció de l'edifici definitiu dependrà de com es vol que sigui l'institut, ja que això definirà quines infraestructures ha de tenir". El Conseller va relatar que hi ha "processos més curts i d'altres més llargs, quan tinguem acabat el procés que defineixi el tipus de producte educatiu que es vol, sabrem quin procés constructiu caldrà seguir; si és absolutament tradicional això significa quatre anys de construcció a partir del primer dia". Per tant, no s'espera, tot i que ja se sabia, que l'Institut tingui edifici definitiu d'aquí dos anys, com es va planificar en la seva inauguració.

La visita del Conseller també va servir per conèixer els plans del Departament en altres dues escoles mataronines: Germanes Bertomeu i Joan Coromines. En el cas de la primera, visitada per Bargalló, es considera que "necessita una millor infraestructura" per a poder potenciar "el seu valor educatiu, reconegut més enllà del municipi i un pol d'atracció per altres centres que volen conèixer nous processos d'aprenentatge". La seva construcció, però, no serà immediat ja que abans va el Joan Coromines. "El procés previ de construcció es troba més avançat, després d'ells ens posarem amb el de Germanes Bertomeu".

Bargalló també va indicar que Mataró era un "exemple de planificació educativa", i que havia acordat amb la ciutat "no tancar grups de P3 tot i la baixada de natalitat que hi ha en la generació actual". "Projectes com el de Germanes Bertomeu, innovador i modern, no importa quants alumnes hi ha en una aula, sinó quants professors hi ha per alumnes en aquell centre, ja que no són aules fixes, sinó grups dinàmics", relata, per afegir: "La taula de planificació ha acceptat que hi hagi centres amb un màxim de 24 alumnes per aula i alguns amb 22, un acord que no tenim a altres llocs de Catalunya perquè cal tenir consens amb tothom, com passa aquí".

Bote: "El més important és tenir un calendari fixat"

L'alcalde de Mataró, David Bote, va acompanyar a Bargalló en la seva visita als centres educatius mataronins. Bote va especificar que era una bona notícia "la proximitat que hi ha del departament en el territori per conèixer la realitat dels centres a peu de carrer". L'alcalde va indicar que considerava com a bona notícia "tenir un calendari per a l'Institut Cinc Sènies que ens marca un camí a seguir, i hem de seguir potenciant la col·laboració per tenir un horitzó clar cap  on va la planificació escolar".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive