L'Ajuntament de Mataró posa pressió a la Generalitat perquè compleixi amb els seus compromisos en matèria educativa a Mataró. Un d'ells és la construcció de l'edifici definitiu de l'Institut Cinc Sènies, que es va posar en marxa el curs passat i que des de llavors funciona amb mòduls prefabricats. El centre educatiu, ubicat a la ronda Rafael Estrany del barri de Rocafonda, va ser una solució d'urgència per suplir la manca de places d'ESO, i ha tingut força èxit arran de la seva línia pedagògica alternativa, ja que és l'únic institut de la ciutat que treballa per projectes enlloc de per assignatures. 

Quan es va anunciar el projecte, des de Serveis Territorials es va assegurar que l'edifici final estaria llest en quatre anys. De moment, però, l'obra no té calendari oficial. Per avançar feina, el Ple de febrer va aprovar fer la cessió de domini d’una finca de 7.500 m² situada a la ronda de Rafael Estrany al Departament d’Ensenyament. Per posar en funcionament aquest nou centre educatiu, l’Ajuntament ja va cedir una parcel·la de 3.972,57 m² en el Ple d’abril del 2017 a la Generalitat. Aquesta parcel·la, situada en la zona nord, ara s’amplia fins a 7.500 m² perquè es puguin licitar les obres de l’edifici definitiu per l’Institut.

Fa poques setmanes el consistori va realitzar una acció similar: la cessió del solar per a la construcció del nou Joan Coromines, davant de Can Gassol, un altre projecte sense calendaritzar per part de la Generalitat.