Un sol ingressat per Covid a planta de l’Hospital de Mataró. Foto: CSdM
Un sol ingressat per Covid a planta de l’Hospital de Mataró. Foto: CSdM

L’Hospital de Mataró millora dades: l’UCI es comença a buidar

En paral·lel a la rebaixa de la pressió assistencial a l’Hospital, l’índex de rebrot segueix davallant

L’esperada translació de la millora de les dades epidemiològiques en la situació assistencial pot ser que ja s’estigui concretant a Mataró. El Consorci Sanitari del Maresme ha fet públic les dades d’hospitalitzats per Covid-19 i aquestes reflecteixen indicis de millora clara: hi ha 19 ingressats menys que a inicis de setmana i, el més important, 3 dels 20 llits d’UCI han quedat lliures per pacients del virus.

Cal anar amb peus de plom amb el seguiment de les dades hospitalàries i no és fins els dimarts que des del Consorci es reporten el nombre de defuncions setmanals al centre hospitalari. Però, amb només tres dies, la baixada del total del nombre d’ingressats i de llits per a crítics ocupats per pacients Covid és manifesta. A dia d’avui hi ha 61 pacients ingressats quan dimarts n’hi havia 80 i l’UCI ha passat de 20 llits ocupats per pacients del virus a 17, a dia d’avui. Segueix sent una ocupació de llits d’UCI massa alta (d’un total de 22, ampliables si cal) però l’important és que la tendència reverteixi i la corba hospitalària també tombi.

 

 

El risc de rebrot segueix en descens

El seguiment epidemiològic de Mataró, per la seva banda, segueix millorant dia a dia. El risc de rebrot segueix en descens i tot i que l’Rt ha perdut un punt de força, l’important és que el gràfic no enganya: el descens des d’inicis d’octubre és inapel·lable. Del seguiment diari de les dades facilitades pel Departament de Salut se’n desprèn la incògnita de si en els propers dies es podrà baixar del llindar de 200 punts, que separa el ‘risc alt’ del ‘risc molt alt’ de contagi.

A dia d’avui el risc de rebrot se situa en 239 punts i l’Rt, que marca la velocitat de contagi, en fa 0,75. També segueix a la baixa un dels índexs que és més necessari que acabin de davallar, com és la incidència a 14 dies que queda en 317,88 punts. Dades que milloren però que disten molt, encara, de poder donar la pandèmia per controlada.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive