Ajornada la vaga de guàrdies dels metges a l'Hospital de Mataró
Ajornada la vaga de guàrdies dels metges a l'Hospital de Mataró

Baixa a menys de la meitat el nombre de morts per Covid a l’Hospital de Mataró

Tot i que l’UCI segueix plena, també baixa el nombre de pacients ingressats i el risc de rebrot pot baixar de 200 en un o dos dies

Ens els darrers 7 dies han mort 6 persones per Covid-19 a l’Hospital de Mataró. Són 6, amb els seus noms i cognoms, pel que l’estadística ens recorda la letalitat d’aquest virus però alhora val a dir que és la xifra més baixa de defuncions en el darrer mes i que és menys de la meitat que el saldo de morts de fa set dies. S’ha passat de 14 a 6 persones mortes.

Les dades del Consorci Sanitari del Maresme segueixen demostrant que tot i la millora sostinguda de les dades epidemiològiques generals a tota l’àrea de Mataró, la pressió hospitalària segueix sent elevada. Es nota especialment a la Unitat de Cures Intensives, on encara no ha arribat la tendència a la baixa i que presenta 20 dels seus llits per a malalts crítics ocupats per pacients Covid. Cal recordar que la setmana passada l’Hospital ja va habilitar nous llits per atendre casos més enllà dels 22 que sumen la UCI A i la UCI B. La corba assistencial es podrà dir que baixa quan vagi baixant l’estadística referents a crítics. Amb les darreres dades encara no s’ha arribat a aquest punt.

Sí que es nota una baixada significativa en el nombre total de pacients per Covid a tots els centres del Consorci, que ha passat de 95 a 80. Un descens del 16% que aniria en la línia de concretar la millora de dades també a nivell assistencial. 9 dels pacients per Covid són a les instal·lacions sociosanitàries de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.


El risc de rebrot i l’Rt segueixen en clara baixada

En espera que les dades hospitalàries reverteixin per complet, l’actualització diària de dades que fa el Departament de Salut demostren que segueix la bona ratxa a nivell mataroní, amb un risc de rebrot molt a la baixa i sobretot un Rt, la velocitat de contagi, a mínims (o,66). La situació a 23 de novembre és de risc de rebrot de 251 punts pel que de seguir amb aquesta tendència en qüestió d’un o dos dies es podria baixar del llindar de 200 i passar a estar en risc “alt” després de quasi dos mesos.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive