Recreació virtual de com serà el parc d'economia circular de Mataró, un dels projectes de futur de la ciutat
Recreació virtual de com serà el parc d'economia circular de Mataró, un dels projectes de futur de la ciutat

Gran impuls econòmic al Parc de l'Economia Circular de Mataró

L'Agència de Residus de Catalunya subvenciona amb 4 milions d'euros el Parc Circular Mataró-Maresme, destinat a donar nova vida útil als residus

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts autoritzar l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a donar una subvenció directa de 4 MEUR al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme per implantar la primera fase de l'equipament per a la gestió dels residus voluminosos municipals del Parc Circular Mataró-Maresme. Es tracta d'un dels projectes estrella a Mataró, que s'instal·larà al polígon de Mata Rocafonda i que té com a objectiu promoure l'economia circular al teritori, un nou model econòmic i productiu basat en el reaprofitament per reduir l’ús de la matèria primera i la generació de residus.

Segons ha informat el Govern, està previst que les instal·lacions del parc acullin activitats de l'economia circular. De fet, el projecte més emblemàtic de la primera fase són un conjunt de serveis gratuïts perquè la ciutadania redueixi els residus amb assessoraments, tallers, xerrades i actuacions d'inclusió social de col·lectius desafavorits. També s'inclou un espai de triatge de residus voluminosos.

La subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya servirà per adaptar les instal·lacions, posar en marxa la maquinaria i les equipaments "necessaris" pel funcionament de l'activitat i traslladar i adequar la maquinària fixa o mòbil des del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (la planta de tractament de residus del polígon del Pla d'en Boet) fins al Parc Circular, que es construirà als terrenys de les antigues Cristalleries de Mataró.

D'altra banda, el Govern també ha autoritzat l’ARC a finançar amb un màxim d’1,7 MEUR la millora de les infraestructures de la planta de compostatge de la fracció orgànica de residus municipals de Tàrrega. En aquest cas la subvenció servirà per impulsar obres i equipaments per millorar els processos, l’eficiència i les capacitats de tractament d’aquesta fracció dels residus domèstics.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive