Ferran Terra, fotògraf de Les Santes 2023, Feran Terra. Foto: R.Gallofré
Ferran Terra, fotògraf de Les Santes 2023, Feran Terra. Foto: R.Gallofré

Ferran Terra serà el fotògraf de Les Santes 2023

El membre de Foto-Cine Mataró de la UEC es planteja buscar “la gent, la part més humana de la festa”

Sols quedar eclipsada per la presentació del cartell, però en el mateix Plenari de Les Santes que es descobreix la imatge del la Festa Major d’un any també es presenta el fotògraf que farà l’exposició l’any següent, que retratarà Les Santes d’aquest any. En aquesta ocasió, el mataroní Ferran Terra.

Aquest 2023 toca exposició de Jaume Quílez i veure amunt i avall a aquest fotògraf que tan sols va avançar que buscarà “retatar la gent, la part humana que viu la festa”. També ironitza que, amb el temps que queda fins l’exposició, és capaç de canviar de plantejament.


Qui és Ferran Terra?


Ferran Terra va néixer l'any 1961 a Mataró, ciutat on viu i treballa. És membre de Foto-Cine Mataró de la U.E.C., el grup de persones dins de la Unió Excursionista de Mataró que es dedica a la fotografia i el cinema amateur, des de l'any 1980. Actualment forma part de la junta i realitza activitats de l'associació com activitats pedagògiques, participació en salons estatals i internacionals de fotografia, tallers experimentals i exposicions. Hi destaca especialment el Concurs continuat anual de fotografia que se celebra des de l'any 1970.

Va estudiar fotografia a IDEP (Escola Superior d'Imatge i Disseny) de Barcelona. Durant els Jocs Olímpics de Barcelona va col·laborar amb la revista Sports Illustrated. També va fer reportatges d'esdeveniments al Palau Sant Jordi de Barcelona.

A Mataró ha treballat per a diverses empreses i comerços, i també ha fet tallers de formació en programes d'edició de fotografia per a adults, així com tallers de revelat analògic per a joves. 

És membre de l'Associació Sant Lluc per l'Art i ha participat en diverses exposicions organitzades per l'entitat. Va exposar en solitari amb la mostra fotogràfica Perfils a la Sala Fotocine de la UEC a Mataró (2019-2020), una col·lecció de més de 170 retrats de persones vinculades amb Mataró. A part del retrat també centra el seu treball fotogràfic en els paisatges, menjar, llums, colors i detalls.

Es pot conèixer l’obra del fotògraf als seus perfils d’Instagram @nandolabartaroig, @perfilsbyf.terra i @lacuinadegaudir.

Presentació del cartell de Les Santes 2023 de Carla Ledo. Foto: R.Gallofré

El fotògraf Ferran Terra i l'autora del cartell de Les Santes 2023 de Carla Aledo. Foto: R.Gallofré


Com s’escullen?


 

Tant l’autoria del cartell com l’encàrrec a un fotògraf els fa la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró, formada per membres d’entitats vinculades amb l’art de Mataró i persones a nivell individual vinculades al Plenari de Les Santes, al món de la fotografia i al cartell de Les Santes d’anys anteriors.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive