Estació de tren de Rodalies de Mataró, s'han instal·lat les càmeres. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Estació de tren de Rodalies de Mataró, s'han instal·lat les càmeres. Foto: R. Gallofré

capgros.com / ACN

L'estació de Mataró ja té "càmeres intel·ligents" per millorar la seguretat dels usuaris

Aquest nou sistema recopila i processa de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema de videovigilància

Renfe ja ha instal·lat els primers equips de videovigilància intel·ligent a l'estació de Mataró i a 21 estacions més de Rodalies de Catalunya, entre les quals Barcelona-Arc de Triomf i plaça de Catalunya, Badalona, Sitges, Sabadell Centre i Nord o Granollers Centre. Es tracta del primer pas per a la completa digitalització dels sistemes de seguretat de 110 estacions de Rodalies, un projecte denominat 'Renfe Smart Security Station' (RS3) amb un pressupost de 8,7 MEUR i que haurà de culminar el 2024.

Aquest nou sistema recopila i processa de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema CTTV de cada estació i els integra en un quadre de comandament únic. L'objectiu és "millorar la seguretat i l'experiència de l'usuari", segons Renfe. L'estació de Mataró és un dels "punts calents" en matèria d'inseguretat a Mataró, sobretot als seus entorns en horaris nocturns, quelcom que ha motivat diversos operatius conjunts de Policia Local, Mossos i Nacional. La Policia de la Generalitat també ha fet accions específiques a la línia R1 davant dels robatoris continuats a passatgers. 

De moment, a més de les 22 estacions que ja han posat en marxa el nou sistema, altres 8 ja compten amb la instal·lació del sistema d'analítica i altres 14 estacions estan en procés d'obra d'instal·lació, que es preveu que finalitzin al primer trimestre de 2023.

863ad320 fe7b 4435 af70 7c0028078a46

Exemple de com funciona el sistema de videovigilància, a l'estació d'Arc de Triomf. Foto: ACN

A més, s'ha fet el replantejament d'obra en 66 estacions de Rodalies més. Per implementar aquestes solucions, Renfe ha contractat empreses punteres en tecnologies d'analítica i intel·ligència d'imatges, entre les quals es troben Infinity Neural i Imotion Analytics, startups accelerades amb el programa d'innovació TrenLab, instal·lat precisament a Mataró. Les càmeres de seguretat analògiques se substitueixen per càmeres IP, que permetran compartir la informació recollida a través del sistema CTTV en un sistema de videoanalítica integrat.

Així mateix, el projecte RS3 preveu la instal·lació servidors de darrera generació i la renovació de sistemes operatius, instal·lacions i elements digitals de les estacions de Rodalies. També preveu la instal·lació de sondes de ciberseguretat per a la seva monitorització, control i anàlisi. L'objectiu final és augmentar els nivells de seguretat digital i de ciberseguretat, segons la companyia ferroviària. Gràcies a aquest sistema intel·ligent de seguretat, es podrà conèixer què està passant a les estacions de Rodalies en temps real i es podran detectar, de manera automatitzada, incidents relacionats amb la seguretat com caigudes de persones i objectes a les vies, incendis, actes vandàlics o el frau en l'accés.

Comentaris (16)

Marta Fa 1 any
Mà durà a xusma, canvi de lleis i fora als que vénen a robar
rius Fa 1 any
pero quan ens arriba a costar els paràsits i delinquents q ens ompla la Generalitat amb ERC els carrers de Mataró i Catalunya? ja no son els robatoris als catalans, patir les ocupacions, vandalisme, incivisme i tot això, és que també les despeses que suposen dels danys que fan i les inversiones com aquestes de càmeres que en el fons tampoc serveix de res perquè no els hi faran res i per tant els importa una bleda q els filmin. Sou uns traidors del pais els senyors d'ERC i esquerra en gene
Quina parida Fa 1 any
Lo que han de fer es castigar els ‘maleantes’ amb més repercussions, esque som massa bons, anem de gent d’acollida, pero això ens esquitxarà, ja que molts d’aquests nomes venen a robar e intimidar, els que treballin que es quedin, els que no, que tornin al marroc
Raxid Nidal Fa 1 any
Deia el celibre Instein : hi han dues coses infinites: l'univers, i d'això no n'estic segur i la estupedes humana, i d'això n'estic segur.
dinero tirado a la basura Fa 1 any
dinero tirado mientras sigan igual sin meter a la carcel a esta chusma importada, bueno es que ya pueden gravar lo que quieran que seguiran a lo suyo y nadie desde ninguna autoridad en especial de este ayuntamiento o de este estado pasando por la generalitat hará abosultamente nada por erradicar esta delincuencia que han importado de fuera y que no estan por la labor de devolverla por donde no tendrian que haberla traido
Anònim Fa 1 any
I aquests nois que atraquen a joves b navalles per agafarlis el mòbil, la cartera etc, atraquen botigues, estiren bolsos i joies a la gent gran, se els hi fot les cameres, les lleis les forces de seguretat i tot plegat, una patada i de retorn al seu país.
Antonio Recio Fa 1 any
Vergüenza a donde estamos llegando gracias a la inmigración masiva y descontrolada. Venían a trabajar donde los Españoles no querían, repetían a la borregada. Si supierais lo que nos cuestan y cuánto de vuestros impuestos acaban en eso, os daba un síncope.
JOSEP M Fa 1 any
Ara si q ja s,ha solucionat el tema dels retarts, les avaries i la impuntualitat. Amb aquesta "inversio" (?), de Renfe ja han quedat tots els problemes arreglats. Quins pebrots!!!
Isabel Fa 1 any
Sensa personal que vigilin, les càmeres no serviran per res, un altre gasto inútil
Isabel Fa 1 any
Sensa personal que viguili , les càmeres un gasto inútil, quina manera de llençar els diners.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive