Educació Escola Joan Coromines. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Educació Escola Joan Coromines. Foto: R.Gallofré

L’escola de Mataró farta de torrar-se al sol per falta d’ombra

L’escola Joan Coromines es mobilitza per reclamar un ombreig pel pati aprovat pels pressupostos participatius i un calendari pel seu edifici

Fa 17 anys que es va inaugurar l’escola Joan Coromines de Mataró. D’aquí a tres anys complirà dues dècades. Des del primer dia i fins ara ha passat tots els cursos en les instal·lacions històriques de l’escola Anxaneta, deixades lliures quan aquest centre va estrenar noves instal·lacions. Al llarg d’aquests 17 anys, les famílies del centre s’han mobilitzat diferents cops per reclamar de posar fi a aquesta provisionalitat. Aquest final de curs la indignació ha reprès especialment entre la comunitat educativa del centre. “Ja n’hi ha prou”, diuen.

  • Les famílies del Coromines aniran a manifestar-se a les portes del Ple Municipal de juny d'aquest dijous 6 de juny.
  • També intervindran a l’Audiència Prèvia dirigint una pregunta a la regidora d'educació i a tot el consistori.
  • En el text d'aquesta intervenció exigeixen l'ombreig del pati i un calendari per l’edifici.

El Coromines recorda que les actuals instal·lacions són “antigues, precàries, insuficients i perilloses” i expliquen que “a l’escola li cal  la solució definitiva; la construcció de l’escola nova. I li calen solucions provisionals, entre moltes  altres; adaptar l’escola al canvi climàtic”. 

badb318f 6cfb 4475 9212 74fcac2157e9
 

Ni ombra al pati

El que ha fet pujar la mosca al nas de les famílies del Coromines és que l’Ajuntament de Mataró es demori en donar compliment al programa d’adaptació de les escoles al canvi climàtic que va guanyar el 2022 la votació dels pressupostos participatius. 750.000 euros es van aprovar. “L’any 2023, des de la Direcció de l’escola, es va demanar a l’Ajuntament que  s’implementessin espais d’ombra al pati de l’escola, la resposta va ser que, tot i que, efectivament, l’actuació sol·licitada estava prevista en els pressupostos participatius, que no es podria  implementar fins el 2024, atès que l’Ajuntament necessitava un any i mig per fer la diagnosi i  l’execució del projecte. Aquest any 2024, des de la Direcció de l’escola, s’ha demanat a  l’Ajuntament si ja es podria implementar l’espai d’ombra sol·licitat. La resposta ha estat que, ara,  aquesta actuació forma part del projecte Re-Natura Mataró”, expliquen. “Quants anys més els alumnes de l’escola Joan Coromines,  per culpa de la burocràcia, és a dir, per culpa de la falta d’iniciativa i ineficiència d’aquesta  Administració, han de suportar, a l’hora del patí, temperatures que voregen els 30 graus?”, es pregunten les famílies.  

efc73ef9 e901 427c 99eb f055bf510f3f
 

Ni edifici

L’altra cosa que, a judici de les famílies, clama al cel és que l’edifici del Coromines no tingui calendari ni presenti novetats. La l’any 2022 la Generalitat va aprovar el pressupost per a la construcció de la  nova escola Joan Coromines. En la pregunta que adreçaran a la regidora d’educació, les famílies es pregunten què farà l’Ajuntament “per procurar que no succeeixi el que ha passat amb l’Institut les Cinc  Sènies que, des de que es van cedir a la Generalitat el terrenys per a l’execució de l’edificació,  fins que estigui finalitzada l’edificació, hauran transcorregut més de 10 anys?” 

L’únic avenç remarcable cap al nou Coromines, a més, no ha estat del gust de la comunitat educativa que explica que l’elaboració del Document Pedagògic d’Espais que havia de definir com havia de ser la nova escola ha vist com “el procés participatiu era una mera pantomima per complimentar l’expedient”. La comunitat, explica, va fer una sèrie de demandes “dirigides, precisament, a obtenir una escola sostenible i  adaptada al canvi climàtic” que han estat descartades del projecte aprovat per la Generalitat. 
 

Arxivat a:

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive