L'edifici infantil de l'antic Anxaneta i actual edifici del Joan Coromines. Foto: R.Gallofré
L'edifici infantil de l'antic Anxaneta i actual edifici del Joan Coromines. Foto: R.Gallofré

L’edifici propi per l’escola Joan Coromines, sense calendari

La comunitat educativa ha pogut prendre part d’un procés participatiu per definir alguns aspectes del futur equipament

Comença un nou curs escolar i les famílies del Joan Coromines de Mataró segueixen igual i, a més, ja saben que els propers setembres seran igual. L’escola que va estrenar-se el curs 2007-08 segueix 16 anys després repartida en els dos espais que antigament havien estat de l’Anxaneta i de progressos sobre l’edifici propi per aquesta escola n’hi ha, però són insuficients. S’ha fet un procés participatiu de definició de com es vol que sigui el futur edifici a l’Eix Herrera però se segueix desconeixent la X clau de l’equació: quan serà una realitat el projecte d’edifici propi per a l’escola Joan Coromines?

Aquest octubre farà un any de l’anunci, per part de la Generalitat de Catalunya, que la construcció de l’escola Joan Coromines es desencallava. El Govern anunciava que destinaria 7,2 milions per a fer realitat la construcció de l’equipament que ha d’anar al solar que provisionalment és habilitat com a aparcament i com a correcan a la part alta de l’Eix Herrera, limítrof amb el carrer de Prat de la Riba i la pastilla urbanística de Can Gassol. La tramitació urbanística de la cessió de terrenys a l’administració catalana està feta i un any després de l’anunci el que sí que s’ha avançat és en un procés participatiu per a definir el nou edifici. Un procés ja completat per l’escola i la seva comunitat educativa que retorna la pilota a la Generalitat.

Ho explicava la directora del Coromines Maria Rius en la presentació del nou curs escolar a Mataró que l’Ajuntament ha volgut fer en una de les dues seus d’aquest centre. “Educació ens ha ofert escollir alguns detalls però el procés i l’abast del que pots dir és limitat. Encarem amb molta il·lusió el projecte de la nova escola però estem contents i alhora decebuts del que hem pogut aportar perquè no hem pogut abordar qüestions que ens preocupen”, explicava. Una de les prioritats era un edifici totalment sostenible i adaptat al canvi climàtic al cent per cent, expliquen.

Bea Delgado. Foto: R.Gallofré

La regidora i la directora del Coromines. Foto: R.Gallofré

 

La directora Maria Rius admet que “sabem que no hi ha calendari, que es tardarà anys i que tot és incert: les famílies preguntes a les portes obertes i els hem de dir que potser no la veuran, la nova escola”. Segons la regidora Bea Delgado “cal posar en valor l’escola Joan Coromines, el procés fet i la necessitat d’un edifici nou i digne per als infants i joves”.


Una escola partida en dos


Des de la seva creació, al curs 2007-2008, l'escola Joan Coromines s'ha ubicat en una seu provisional, als espais de l'antiga Escola Anxaneta del carrer Sant Pere i del carrer Pascual Madoz. Els més de 400 alumnes que conformen l'escola estan dispersats en tres edificis, un dels quals es troba allunyat de la resta. Aquesta és una de les diverses mancances que les famílies de la comunitat educativa no s'han cansat de denunciar durant aquests darrers 16 anys, queixant-se d'una provisionalitat a la qual no es donava resposta.

Educació Escola Joan Coromines. Foto: R.Gallofré
Educació Escola Joan Coromines. Foto: R.Gallofré

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Sense calendari? Fa 14 dies
Si l'escola està sense calendari, que vagin a "la Caixa" i els en donaran un.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive