L'alcaldable d'ERC a Mataró Pim Camprubí durant la seva conferència. Foto: @bautadivori
L'alcaldable d'ERC a Mataró Pim Camprubí durant la seva conferència. Foto: @bautadivori

ERC vol una estació central de busos i un bicing a Mataró

Pim Camprubí, alcaldable d’ERC, retrata en un vídeo durant una ‘carrera’ de taxi els problemes de mobilitat de Mataró i promet replantejar els trams més problemàtics del carril bici

La mobilitat és un dels cavalls de batalla electoral entre partits i el principal oponent al PSC, l’ERC de Pim Camprubí, vol abonar-s’hi. Per això han recollit en un vídeo, un enregistrament d’una carrera a bord d’un taxi per Mataró, les diferents problemàtiques en matèria de mobilitat, els punts claus i les propostes republicanes al respecte. Entre les solucions que posa Camprubí sobre la taula hi ha una nova estació central de busos, un servei de bicis elèctriques tipus bicing o replantejar l’actual Anella Ciclista.

Diuen des d’ERC que “la mobilitat a Mataró actualment és un caos, i això comporta conseqüències negatives per les vies comercials, la implementació de la mobilitat sostenible o la seguretat vial de la ciutat”.

 

Canvis al carril bici

Bona part dels problemes que identifiquen durant el trajecte en taxi que recull el vídeo venen de l’Anella Ciclista. ERC es compromet si govern a replantejar-la modificant “aquells punts problemàtics per millorar la seguretat dels usuaris i reduir accidents”. Per fomentar l’ús d’aquest mitja estudiaran la creació “d’un servei de disposició de bicicletes per la ciutadania, semblant al Bicing de Barcelona o la Girocleta de Girona”.

El tema dels autobusos, en boga aquesta setmana per la queixa dels veïns del Torrent, també té proposta a mida al catàleg d’ERC que no és el primer cop que proposa crear una estació central d’autobusos a Mataró. Serviria, defensen, per “ descongestionar el centre de la ciutat, atraure i millorar la connexió amb altres municipis del Maresme i fomentar la capitalitat”.

Altres aspectes de mobilitat que recullen en el seu programa són la transofmració de la Nacional II en una via urbana, la revisió de les línies d’autobús de Mataró per tal que arribi a les urbanitzacions, polígons industrials i Tecnocampus o un servei de bus adaptat que vagi fins a la platja durant la temporada d'estiu.

Arxivat a:

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive