Aquest és el cartell de Les Santes 2023 de Carla Aledo
Notícies relacionades
Aquest és el cartell de Les Santes 2023 de Carla Aledo

Enquesta: t'agrada el cartell de Les Santes 2023?

Us demanem la vostra opinió sobre el cartell de Les Santes 2023, obra de Carla Aledo

Quan es presenta el cartell de Les Santes tothom en té una opinió o una altra. Igual que tothom qui seu a la graderia d’un estadi és un petit entrenador, cada mataroní o mataronina (o maresmenc, o assidu a la Festa Major vingui d’on vingui) amaga a dins seu un crític del cartell. El cartell de Les Santes és l’obra d’art més coneguda i comentada de tot l’any al Maresme. Per tant toca fer enquesta: us agrada el cartell d’aquest any?

Des de Capgròs us volem demanar la vostra opinió sobre el cartell que ha presentat la mataronina nascuda el 1987 Carla Aledo. Un cartell-joc que recull el formigueig i el moviment de Les Santes jugant amb cercles de diferents mides i colors per representar la gent i les comparses. El cartell és aquest:

cartell Santes 2023 Carla Aledo
cartell Santes 2023 Carla AledoAixí doncs, a jugar a l’esport nacional dels mataronins: us agrada el cartell? Responeu a l’enquesta i afegiu també els vostres comentaris.

Aquest és el cartell de Les Santes 2023 de Carla Aledo
L'ENQUESTA T'agrada el cartell de Les Santes 2023?

Què representa el cartell de Les Santes 2023?


El cartell reflecteix el formigueig dels carrers de la ciutat, plenes de gent i acompanyant les comparses allà on van. Podríem pensar que es tracta del dia 27 de juliol, dia de les santes patrones, i més concretament l'acte de La Passada de la tarda, perquè a part de les comparses institucionals que participen a la majoria dels actes de la Festa Major, també hi ha elements que formen part del seguici d'aquest dia, com les trampes, l'Herald, els Cavallets, la colla castellera Capgrossos i els macers. Fins i tot hi ha en una situació cèntrica les figures que representen a les santes patrones, Santa Juliana i Santa Semproniana.

L'artista Carla Aledo ha plantejat un cartell com un joc. A partir de la combinació de tamanys i colors de cercles, hi podem cercar i trobar cadascuna de les figues i comparses. Les podem reconèixer pels colors que li són característics, tant de la figura com de la vestimenta dels portadors i portadores.

Les comparses i la gent són qui al llarg dels dies de Les Santes doten de vida els carrers i les places de la ciutat. A primer cop de vista també podem tenir la sensació de moviment i festa que ens proporciona la dispersió i multitud de colors, amb un to de fons que recorda un dia d'estiu.

 

Comentaris (7)

Maria Rosa Salas Fa 6 mesos
No te ganxo. Es insípid i soso, però es millor que el de l’any 2022
Mataronet Fa 7 mesos
El cartellisme es una especialitat del grafisme, que te per objectiu anunciar un esdeveniment de tal forma que impacti a primera vista. Darrerament a Mataró el cartell de les Santes oficial, no reuneix aquestes característiques, sino que son grafismes més o menys enginyosos dels qui els ha tocat de fer-lo.
Francesc Bechdejú Fa 7 mesos
M'agrada molt. La Carla és una Crac. Està ben conpaginat i distribuit. Té un ordre intern molt original, Hi surt tot el que cal que hi surti i es distingueix bé. Totes les imatges son petites, pero molt ben dibuixades i saps quine son perfectament. Felicitats a la Carla...!!!
Isabel Fa 7 mesos
Si m`agrada el trobo ven acertat i molt alegre .S`ha de mirar cada detall
Caracarton Fa 7 mesos
No.
jau Fa 7 mesos
Crec que un cartell ha de ser vistós i atractiu mirant-lo a distància. Aquest, els dibuixets poden ser molt macos, però quan el miris a distància passarà desapercebut. Crec que un cartell de Festa Major ha de ser una altra cosa. Ha de convidar a venir a la Festa. Aquest és molt maco però no transmet res.
Pilar Fa 7 mesos
Aquest any m'agrada més que el del any passa't. A primera vista, no hi vaig trobar el que. Pero mirant-ho bé em sembla enginyós.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive