Obres al Camí Ral
Obres al Camí Ral

En marxa les ambicioses obres de remodelació del Camí Ral

Les obres costen més 1 milió d'euros i duraran 8 mesos, per convertir el Camí Ral en un espai prioritari per als vianants i amb més atractiu comercial

Des d'aquesta setmana està tallat al trànsit el Camí Ral Una estampa a la qual els mataronins s'hauran d'anar acostumant, ja que durant els propers 8 mesos es remodelarà el tram central d'aquest eix viari mataroní. El tram que va entre el carrer Cooperativa i La Rambla viurà un canvi radical per passar a convertir-se en un espai prioritari per a vianants, més atractiu per al passeig i també a nivell comercial. 

Les obres van començar dilluns passat, dia 12, i tindran un cost d'1,1 milions d'euros. Unes xifres que mostren la magnitud de la remodelació urbanística, que deixarà el carrer irreconeixible. La calçada passarà a tenir definitivament un sol carril (ja és així de fa ja uns mesos, quan es va fer una reforma provisional), mentre que s'ampliaran les voreres i s'hi col·locarà arbrat i vegetació. 

Tots els automòbils, autobusos inclosos (s'elimina el carril exclusiu per a ells), hauran de circula per un únic carril, mentre que les bicicletes i patinets disposaran de carril propi direcció Girona. El carrer s'omplirà de mobiliari urbà amb bancs, cadires, papereres i aparcaments per a bicicletes, i hi haurà fins a cinc passos de vianants. 

El Camí Ral actual, i recreació de com quedarà en el futur. Foto: R. Gallofré. / Ajuntament

El Camí Ral actual, i recreació de com quedarà en el futur. Foto: R. Gallofré. / Ajuntament

Durant aquests 8 mesos queda tallat el pas als vehicles i es modifica la ruta de la línia 3 del Mataró Bus, que ja no tornarà a passar per aquest tram (també es canviaran rutes d'autobusos interurbans que fins ara passaven per aquest tram). 

El projecte s'emmarca dins del Pla d'Impuls del Centre, que també ha inclòs obres com el canvi de paviment de la plaça de Santa Anna o la futura peatonalització dels carrers Sant Josep i Argentona. A banda s'ha modificat el planejament urbanístic del tram afectat de cara a intentar que en un futur hi hagi una continuïtat arquitectònica que avui és inexistent. Amb tot plegat es vol convertir aquest tram de carrer central en un eix cívic i comercial de la ciutat, clau en la connexió entre el casc antic i nous sectors com el Rengle i la Ronda Barceló.  

 

 

 

 

Comentaris (2)

Blanca Fa 4 mesos
Y que va a pasar con el circuito agility que hicieron hace poco? Eso costó su buen dinero??? Vaya, jo con lo chulo qué era!!!!! Menos mal que queda el de la Rda de la Reoublica ? Ese ese si que es molón! Perquè no dais un homenaje a la persona que lo hizo? Se lo merece 👏👏👏 Otra cosa, entonces para ir por mataró haréis lo que es una rd de Dalt y otra de Litoral?
Juan Fa 4 mesos
La colla no te res a dir.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive