Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric similar al que conduïa la dona que va agredir el policia
Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric similar al que conduïa la dona que va agredir el policia

Mataró comença a sancionar els conductors de patinets elèctrics que van per la vorera

Els patinets es consideren vehicles i tenen prohibida la circulació per voreres; la multa per fer-ho és de 200 euros

La Policia Local de Mataró ha començat a multar els conductors de patinets elèctrics que circulin per la vorera i per zones de vianants, a més dels que cometen altres infraccions contra el reglament de circulació. Ho estan fent des del 2 de gener passat, arran de l'entrada en vigor de la modificació legislativa que així ho regula. Les multes poden arribar als 200 euros

Ja fa anys que la ciutadania reclama una normativa clara per als usuaris de patinets elèctrics i altres Vehicles de Mobilitat Personal. Malgrat que la DGT ja havia establert que aquesta tipologia de vehicles havien de circular pel carril bici o per la calçada, fins ara la majoria d'usuaris en feien cas omís ja que la policia com a molt advertia, però no sancionava. 

Això ha canviat des d'aquest 2021, amb l'aplicació de la modificació legislativa del Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles, el 2 de gener. Coincidint amb això, la Policia Local ha iniciat una campanya d’informació i amonestació a les persones infractores. Des de l'Ajuntament de Mataró es recorda que els patinets i altres VMP són vehicles i que, com a tals, tenen prohibida la circulació per voreres i zones de vianants. En canvi, han de circular preferentment pel carril bici i, si no n’hi ha, per la calçada; i no poden circular per vies interurbanes, travesseres, autopistes, autovies i túnels urbans.

També hi ha altres infraccions estan tipificades amb sancions que oscil·len entre els 90 i els 200 €, i que ja s'han començat a multar. Esta prohibit usar el telèfon mòbil durant la conducció, circular dues persones en un patinet, dur auriculars, o conduir de nit sense llum ni elements reflectants. Els conductors de VMP estan obligats a sotmetre’s a proves de detecció d’alcohol i drogues i, en cas de resultat positiu o de negació a efectuar la prova, també seran denunciat. En aquells casos en què la infracció l’hagi comès una persona menor de 18 anys, hauran de respondre de la multa els pares o tutors.

Hi ha altres qüestions, però, que encara estan per regular. Per exemple si el casc és obligatori. Això dependrà de la nova Ordenança de Mobilitat, que l'Ajuntament té previst aprovar el proper mes de març després d'anys desenvolupant-la. Durant el 2019 a Mataró es van produir 26 accidents provocats per patinets. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (19)

Mercè Fa 6 mesos
Fa poc, quasi que m’atropella un patinet a una cantonada. Ell circulava en direcció contrària, a tota velocitat i no mirava endavant. Ni es va disculpar. No pensen en el perill que hi ha quan circulen per la vorera passant ràpid o fent slalom entre els vianants. Controls policials, JA.
Ivan Fa 6 mesos
En primer lugar, el planeta os agradece enormemente que jodais asi los vehiculos que no contaminan. Compraos una moto y contaminad!! Claro que si!! Ademas, que hay menos peligroso que una persona vaya en patinete por la carretera con coches a 50km/h, mientras limitan a 25km/h los patines. Porque no nos atropellais directamente?? Porque lo de dotar a toda la ciudad de carril bici para que podamos circular, eso ya en otro milenio no? Hay que joderse....
Tranquils... Fa 6 mesos
Que estiguin tranquils els que van en bicicleta o patinet per l'acera, que la Policia Municipal encara no s'ha llegit aquesta nota de premsa de l'Ajuntament.
anonimus Fa 6 mesos
Oi que ara seria extrany veure una moto per l'acera? Doncs igual per els patinets i bicis. No hi poden anar i prou. Si la poli fa bé la seva feina, feran diners, molts diners (igual ens poden abaixar l'IBI i tot!).
Xaro Fa 6 mesos
Ala patineta amb motor eléctric si circulan per la calçada tindrien q tenir con qualsevol vehicle d motor una assegurança i com no pagar impost d circulacio
Geoffrey Fa 6 mesos
Reading your comments make me laugh, as was said before, Catalans have big heads, they think they can do exactly what they want with no thought about others, Car drivers are still smoking, bike riders no masks no lights at night and ignore traffic rules , etc etc.
Jaume Fa 6 mesos
A veure si és veritat i la Policia Local es posa les piles. Aquest mateix matí a les 8 h i pel carrer Churruca he vist patinets per la vorera, patinets sense llum per la calçada i amb dues persones a dalt. Un monopatí saltant-se el stop que hi ha al final del carrer de Cuba, etc. Cal que els patinets tinguin assegurança obligatòria. En cas contrari si atropellen a algú o malmeten un vehicle no es pot reclamar res.
Toni Fa 6 mesos
Imprescindible que tot els vehicles surtin de les voreres. L'estiu passat vsig tenir "el plaer" de ser atropellat per un patinet motoritzat que va perdre el control mentre estava assegut a la terrassa d'un bar de Mataró centre prenent un refresc. Ajuntament, a més d'ampliar carrils bici per facilitar-ho, a corregir errors on aquests carrils s'han marcat a les voreres: Camí del mig, via Europa,...
roberto rodrigo Fa 6 mesos
Con educación y empatía no harían falta ni sanciones ni tanta normativa.....Educación , empatía y respeto al prójimo.
Sí, però... Fa 6 mesos
Tens raó, però en un país on no hi ha educació ni empatia, s'han de fer normes i s'han de fer complir; i la gent no les complirà per educació o perquè li ho aconsellin, sinó perquè, si no les compleix, sabrà que serà multada.
Josep M@ Fa 6 mesos
A veure si la cosa es fa amb la seriositat que es mereix i no passa com amb les bicicletes que encara a dia de avui segueixen circulan per sobre de les voreres, en contra direcció i sense respectar els semàfors i per no haver fet bé les coses quan tocava tothom a dia de avui ho considera d'allò més normal quan no ho és gens.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive