Les platges, sense dutxes per la sequera Mataró gasta un 10% menys d'aigua en l'estiu de la sequera
Les platges, sense dutxes per la sequera Mataró gasta un 10% menys d'aigua en l'estiu de la sequera

Dutxes de platja sí o no: Mataró encara no es mulla

El Comitè Municipal de Sequera de l'Ajuntament de Mataró s’ha de reunir les properes setmanes per prendre una decisió sobre les dutxes

Amb el primer pic de calor de la temporada, que està oferint un tastet d’estiu quan encara ens trobem en primavera, és d’esperar que siguin molts els mataronins que aquest cap de setmana -especialment dissabte- vulguin aprofitar per anar a baix a mar a refrescar-se. Si ho fan, trobaran que segueix sense haver-hi dutxes a les platges de la capital del Maresme. De moment es manté la decisió presa per a la temporada de l’any passat tot i que la decisió final per aquest 2024, amb una situació de sequera que tendeix a la millora, no es prendrà fins d’aquí a dues o tres setmanes. De moment es manté la incògnita.

El maig de 2023, amb una sequera amenaçant i unes reserves d’aigua que apuntaven per sota del 25% i situació d’excepcionalitat, l’Ajuntament de Mataró va decidir que per estalviar aigua no hi hauria dutxes a la platja, per treure’s la sal i la sorra. L'estalvi va ser important, segons dades de l'Ajuntament, d'un 10% de l'aigua.

Un any després, la ciutat segueix en situació d’excepcionalitat per sequera (després de temps en situació de pre-emergència) però les pluges de les darreres setmanes han alleujat una mica la perspectiva. Les conques internes han remuntat fins a l’actual 31,76% de reserves i les del sistema Ter-Llobregat tenen un percentatge una mica més alt, del 33,29%.

  • Mataró ja ha decidit alleugerir en part les restriccions a l’ús d’aigua però de moment no ha decidit sobre les dutxes de platja.

De moment, manteniment

Explica l’Ajuntament de Mataró que actualment està realitzant “les tasques de manteniment de les dutxes de la platja, que estan tancades des de l’estiu passat com a mesura de racionalització de l’aigua davant la situació de sequera” i que serà “un cop es coneguin els resultats d’aquests controls de salubritat, aproximadament en dues o tres setmanes, es preveu que el Comitè municipal de la sequera es reuneixi per prendre una decisió sobre la utilització de les dutxes durant l’actual temporada de platja”.

On sí que hi ha hagut decisió és sobre algunes restriccions, que s’han alleugerit. La millora en la situació de sequera relaxa les restriccions i fa possible regar els horts urbans amb aigües freàtiques. L’Ajuntament ha desactivat les limitacions als usos de l’aigua més restrictives que es van establir durant la situació d’emergència I i que afectaven, entre altres, als equipaments esportius.

Arxivat a:

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive