El pàrquing de Rocafonda amb les restes d'un vehicle cremat on hi dormien persones. Foto: V. B.
Notícies relacionades
El pàrquing de Rocafonda amb les restes d'un vehicle cremat on hi dormien persones. Foto: V. B.

Almenys una desena de persones dorm en cotxes abandonats a un pàrquing de Mataró

La Policia Local ha desallotjat aquest dilluns part de l'assentament ubicat al pàrquing del Parc de Rocafonda, on hi pernocten sobretot homes joves d'origen magribí i sense llar. Dos dels vehicles es van incendiar la setmana passada.

Com a mínim una desena de persones dorm en diversos cotxes abandonats en un aparcament en superfície del barri de Rocafonda de Mataró. Un assentament improvisat d'homes joves sense llar, procedents del Marroc i d'Algèria, que es troba al pàrquing a tocar del Parc de Rocafonda. Es tracta del mateix punt on, el 4 de setembre passat, es van cremar dos vehicles, un dels quals estava habitat. Aquest dilluns, dia 12, al matí la Policia Local ha desallotjat part de l'assentament, però encara hi queden cotxes on hi dorm gent. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Mataró, la Policia Local ha identificat cinc persones que pernocten en aquests vehicles, i dues d'elles han estat detingudes per incompliment de la llei d'estrangeria. Almenys 3 vehicles han estat retirats aquest mateix matí per la grua, i posteriorment un equip de la brigada ha realitzat tasques d'acondicionament i neteja de l'entorn. 

Un dels joves és un algerià que va arribar a Mataró l'any 2020 creuant el mar en patera

Un dels homes que vivia dins dels vehicles retirat es mantenia, hores després del desallotjament, resguardant-se de la calor sota una zona arbrada del pàrquing, amb totes les seves pertinences amuntegades, un cop s'ha quedat sense el sostre improvisat que li permetia passar les nits. El jove, que prefereix mantenir l'anonimat, té poc menys de 30 anys i va arribar a Mataró l'any 2020, després de creuar el Mediterrani en patera des de la seva Algèria natal. Durant tot aquest temps ha sobreviscut fent feines ocasionals, segons diu, i afegeix que no té ningú que el pugui ajudar. "No tenim papers i per això ni Serveis Socials ni ningú no ens pot ajudar", constata. 

0a6b30fc f2fe 41ec ac0d feb06e05c275

Restes de l'incendi de la setmana passada al pàrquing

L'Ajuntament diu que fa uns quinze dies que hi ha l'assentament, però els veïns afirmen que fa més temps

A l'aparcament, situat entre el Parc de Rocafonda i la Riera de Sant Simó, hi ha un bon grapat de vehicles abandonats. Almenys quatre d'ells estan habitats, tot i que segurament són més. Els ocupants són tot homes, d'entre 25 i 30 anys aproximadament, d'origen nordàfricà, que hi malviuen en condicions deplorables. Segons l'Ajuntament, es té constància de l'existència d'aquest grup de persones vivint en aquest espai des de fa 15 dies aproximadament. Però veïns de la zona expliquen que ja fa molts mesos que el pàrquing s'ha convertit en un assentament, i hi vinculen a aquest fet l'incendi que s'hi va viure ara fa tot just una setmana.

Dos dels vehicles abandonats que s'utilitzaven per dormir es van incendiar 

El 4 de setembre passat dos vehicles del pàrquing es van cremar, per causes que no s'han fet públiques. Els cotxes han estat retirats, però al voltant de la places d'aparcament que ocupaven encara s'hi acumulen tota mena d'objectes que hi havia a l'interior d'almenys un dels vehicles, amb tot tipus de peces de roba i objectes, entre ells un osset de peluix, que indiquen que s'utilitzava com a llar improvisada. Tot plegat a la vista de tothom, malgrat la feina feta aquest dilluns pels treballadors municipals que netejaven l'entorn degradat del pàrquing. 

Des de l'Ajuntament destaquen que l'actuació, a data d'avui, no ha requerit de la intervenció del servei de Benestar Social, tot i les condicions d'absoluta precarietat dels residents a l'assentament. Els veïns de la zona, i els treballadors de les naus industrials de l'entorn, assenyalen que arreu del poligon de Mata Rocafonda també hi ha un nombre elevat de vehicles abandonats on hi pernocta gent, quelcom que hauria anat a l'alça en els darrers mesos i que posa de manifest les problemàtiques de pobresa i vulnerabilitat que es pateixen a la zona. 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris (14)

Isabel Fa 4 mesos
Crear bolses de miseria sembla que els interesa als politics, si no no i veig la raó.
"No en tenim constància" Fa 4 mesos
La Policia Municipal tampoc no tenia constància de la delinqüècia a l'Estació. La Policia Municipal de Mataró no sap mai res, ni fa res, però cobra puntualment a final de mes.
Ande as macareno Fa 4 mesos
No me extraña, los dejan empadronarse. Y asta los 3 años de estar en en país no les dan papeles para trabajar. Se gin leyes. Como viven durante 3 años? Mal viviendo, robando, etc… Después llamas a la grúa para que retiren un coche mal aparcado, y te dicen que si no estás presente no se lo llevan, o no te hacen caso!
Lloreç Fa 4 mesos
Si dejas el teu coche msl aparcat o en zona de csrga y descsrga, als 10 minuts js. Sa tsl enduc la grua municipal. Per que no actua igual de rapid als coches avandonats ?
Mataroni Fa 4 mesos
Jo no se perque no actúan mes rapit, ilegals sense papers i sense aportar res, nomes miseria i que els mantinguem, retorn exprés al seus paísos, allá estarán millor.
Mataroní empipat Fa 4 mesos
No se per qué us poseu així. Segur que l'ajuntament dirà que es "un fet aïllat" i que no ens hem de preocupar. Fora bromes. Els polítics al govern de la ciutat no serveixen ni per anar sols al WC.
Veï Fa 4 mesos
es el problema de deixar quedar-se a tots els que venen sapiguen que no hi ha feina per tots, i a mes sapiguen que fins i tot alguns ja venen amb les ideies de ser delinqüents perque no saben fer res mes, i aqui vinga a dir que ajudes per tots i que nomes trepitjar terra catalana ja estan integrats, on menjen 3 menjen 4, no 100, fins i tots els animals ho saben i tenen els seus territoris controlats, clar per aixo deixen que ocupin... per no tenir-los al carrer, i aixi anem. Inseguretat total.
aixo es culpa Fa 4 mesos
de la utopia d'alguns, que vingui tothom oi?, a veure es impossible, els serveis socials, les ajudes es van crear per ajudar als que puntualment dintre d'una comunitat ho necessiten, si comences a agafar als d'altres "comunitats" el sistema peta, si li dones un pis i un sou a tot el que arriba a mes d'insostenible fara que ningu vulgui treballar, per que? si als de fora li donen gratis, sense comptar que alguns que venen de fora al seu païs ja eren delinqüents, i aqui tambe.
MATARÓ SEGURA Fa 4 mesos
Al mes de maig ja es va informar a L'Ajuntament. Al mes d'agost vam tornar a demanar que Serveis Socials actués perquè hi vivien nens petits en condicions lamentables... Ens emprenya que L'Ajuntament afirmi que només fa 15 dies que hi son allà quan la primera alarma ja sona cap al mes d'abril pels veïns de la zona. Per altra la banda la policia local ahir al vespre ens assenyala que fa mes d'un mes que hi treballava en el tema... Algú menteix i que cadascú tregui les seves conclusions
the call of ktulu Fa 4 mesos
Desconozco las políticas de inmigración, ¿pero esto es normal? Ilegales, sin oficio ni beneficio, degenerando una ciudad, gente conflictiva, futuros delincuentes si no lo son ya, con una religión misógina. ¿No se les puede deportar?. Quien quiera hacerse cargo que los meta en su casa en nómina y que cuiden de sus hijas. El social comunismo y el independentismo subvenciona la miseria.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive