Imatge d'arxiu d'una situació de saturació a Urgències de l'Hospital de Mataró. Foto: CATAC
Imatge d'arxiu d'una situació de saturació a Urgències de l'Hospital de Mataró. Foto: CATAC

Saturació a Urgències de l'Hospital de Mataró

Cada matí hi ha uns 30 pacients pendents d'ingrés i molts triguen més de 24 hores en tenir llit hospitalari, segons el CATAC. L'Hospital reconeix pics de congestió però assegura que no hi ha cap col·lapse

Es repeteix la situació de cada hivern a l'Hospital de Mataró, com a mínim segons denuncia, cada any per aquestes dates, el sindicat CATAC: les urgències hospitalàries estan saturades, amb pacients esperant més d'un dia per poder ser ingressats. El Consorci Sanitari del Maresme reconeix que hi ha "congestions puntuals" i que hi ha pacients que "esperen més temps del que seria desitjable" abans de l'ingrés, però asseguren categòricament que no hi ha cap col·lapse del servei. 

El CATAC assegura que falten llits a l'Hospital i professionals que els atenguin

En un comunicat fet públic aquest dijous, dia 11, el sindicat CATAC insisteix amb la seva reivindicació de dotar de més professionals l'Hospital per evitar situacions com la que es mostra en la fotografia que faciliten i que acompanya aquesta notícia: els passadissos d'Urgències plens de malalts a l'espera d'ingrés. Segons denuncien des del sindicat, cada matí hi ha entre 28 a 30 pacients pendents d'ingrés i molts d'ells triguen més de 24 hores en poder tenir un llit hospitalari. Quelcom que, asseguren, es deu a la manca de llits disponibles i de professionals que els atenguin, a causa de la històrica manca de finançament que pateix el Consorci Sanitari del Maresme.

Davant d'aquesta situació, el CATAC constata que el Servei d'Urgències de l'Hospital de Mataró acaba funcionant a la pràctica com una planta d'hospitalització, per tots els pacients que es queden a Urgències esperant que hi hagi un llit a les Unitats d'Hospitalització. "Ens trobem amb el dia a dia d'unes Urgències saturades, amb la respectiva sobrecàrrega que comporta al personal del servei. A més a més, quan la situació és insostenible, els pacients romanen als passadissos, amb el potencial risc d'inseguretat que això suposa", constaten en el comunicat. El sindicat lamenta que als pacients "no se'ls respecta el dret a la intimitat i no pot ser atès d'una manera òptima". Quelcom que, segons ells, també repercuteix en els professionals que han de treballar en aquestes condicions. 

WhatsApp Image 2021 11 11 at 15.12.03

Els passadissos d'Urgències. Foto: CATAC

El Consorci reconeix "congestió" al servei però nega cap col·lapse

Des del Consorci Sanitari el Maresme reconeixen que la "congestió" existeix a Urgències, fruit d'una banda d'un augment de les visites diàries (prop de 300) i d'ingressos, a causa de l'arribada del fred i de situacions com ara la descompensació que pateixen pacients geriàtrics amb problemes respiratoris o cardíacs. A banda, aquestes darreres setmanes l'Hospital ha augmentat l'activitat quirúrgica per retallar les llistes d'espera generades en aquest àmbit durant la Covid, quelcom que també comporta una alta ocupació de llits. 

"L'Hospital està a ple rendiment, amb totes les unitats d'hospitalització obetes", constaten des del Consorci, que tot i així reconeixen que hi ha pacients que, puntualment, han d'esperar massa temps als passadissos d'urgències. "Estem treballant per donar resposta a aquests pics que es donen al servei d'urgències", asseguren. 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Antonio Recio Fa 1 any
Tots els anys hi han noticies de saturació de les urgències per la grip. El virus son els mitjans...ah i com diu Montserrat, si anem acollint a mitja Africa normal que es saturin els serveis, aquí no hi ha lloc per tothom
Montserrat Fa 1 any
Aquest hospital quan es va decidir de fer (molt abans de construi-lo) contemplava l'atenció d'una demografia d'un 60% del que som ara. Estava pensat per unificar el servei d la Clínica Aliança i Hospital Sant Jaume amb la demanda d'aleshores. Si aquí afegim les retallades, és evident que ha de ser caos
Mataronina Fa 1 any
Només anem fent pisos per tal que vingui més gent, doncs no se cóm prestaran els serveis bàsics. Si ara mateix ja no poden.....
8 apellidos catalanes Fa 1 any
Són uns pupes...sempre estàn saturats. ¿Sanidad Pública y de calidad....¿donde? El que haurien de fer és cobrar a tots els que van a Urgencies sense ser-ho i s'acabarien les tonteries.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive