Una nova línia de bus connectarà els dos Arenys i l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré
Una nova línia de bus connectarà els dos Arenys i l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Redacció

Denuncien saturació i falta de personal a infermeria de l’Hospital de Mataró

La Secció Sindical CATAC-CTS/IAC del Comitè de Treballadors del CSdM exigeix dotacions decents de personal per treballar amb normalitat i seguretat

“Tenim una de les pitjors dotacions d’infermeria, en números, de tota Catalunya”, denuncia en un comunicat la Secció Sindical CATAC-CTS/IAC del Comitè de Treballadors del Consorci Sanitari del Maresme. La frase fa referència a la ràtio d’infermers o infermeres per pacient en els torns de nit (una persona d’infermeria per 22 pacients aguts), però el sindicat fa extensiva la seva queixa i apunta que, a l’Hospital de Mataró, infermers i infermeres “estan portant fins a 8 pacients crítics i semi crítics amb simptomatologia de Covid-19.” Asseguren que, més enllà del greu risc que tenen d’infecció, suporten una sobrecàrrega de feina molt elevada que es tradueix en un nivell d’estrès “injustificable”.

El sindicat explica que l’Hospital de Mataró ha reorganitzat el servei d’urgències, de manera que s’han traslladat les especialitats quirúrgiques i pediàtrica a un altre espai. Ara, aquests boxes s’ocupen amb pacients de medicina i la dotació d’infermeria s’ha vist reduïda de manera important. De la mateixa manera, precisen, només dues persones d’infermeria són ara a urgències quirúrgiques i pediàtriques per poder atendre a una quantitat de pacients que “iguala o supera els 8 per infermer o infermera.”

La realitat, conclouen, és que ha augmentat al voltant del 50% el número de llits a urgències i, en canvi, el personal és exactament el mateix.  En les unitats d’hospitalització, segueix el comunicat, “ens passa tres quarts del mateix. Alguns dies, infermeria ha portat fins a 14 malalts aïllats. Ara, aquestes infermeres estan portant un màxim de 8 pacients i en molts casos sense circulants a les sales, amb la dificultat que comporta donar assistència als pacients aïllats.” El sindicat parla de “situacions dantesques, com la que vam viure el passat dia 7. Van deixar la unitat COT amb només dues infermeres que havien de portar més de 14 malalts. De vegades es deixen coixes aquestes unitats per necessitats a altres llocs de l’hospital, fet que denota una gestió deficient. Desvesteixen un Sant per vestir-ne un altre.”

La Secció Sindical CATAC-CTS/IAC del Comitè de Treballadors del CSdM no pot entendre “la inconsciència i deixadesa que ha tingut la Direcció d’infermeria durant els últims anys, en els quals ha fet cas omís a les nostres demandes i s’ha dedicat a maltractar el personal amb condicions laborals precàries i deplorables, sense tenir en compte la necessitat de creixement de les dotacions pel canvi de pacients que estàvem atenent, cada vegada de més edat, més crònics i pluripatològics.” Per acabar, exigeixen dotacions decents de personal per treballar amb normalitat i seguretat.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Geoffrey Fa 2 anys
I fully support what is being said, I am full of praise and admiration of the hospital staff,,,time the powers that be get priorities right, stop putting money into not needed things , such as satellites, illegal immigrants, etc.
Mar Fa 2 anys
Fa molt temps que estan treballant amb precariatat i ara amb el coby es quant s'ha destepat del tot
Andrés Fa 2 anys
Que quiten politicos como ministros,senadores,diputados o consejales que sobran un montón y que contraten más sanitarios,que politicos en comparacion con otros países nos pasamos de rosca y son sueldos inútiles
nuri Fa 2 anys
Estic de cor en tot el que es diu. Jo dijous vaig esta a urgències, molt ben atesa tan per la par d'infermeria com ela Dr. Ferran Martínez Burgos, un gran professional, amapla, i carrinyos. Però els faltava temps per atendre a tots els malalts en menys temps. Un 10 per el personal que en va atendrà a mi. Ingrés: 12/11/2020 Hora:13:31 Alta:13/11/2020 Hora: 01/:04 Per una Diverticulitis aguda. Moltes gracies per l'atenció. Nuri Mataró Viñals.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive