Molts ciutadans estan a l'espera de rebre les prestacions d'atur o subsidis que està tramitant el SEPE, ja que estan afectats per expedients de regulació d'ocupacio (ERO) o expedients de regulació d'ocupacions temporals (ERTO). Els pagaments s'estan realitzant però són lents, i moltes economies es veuen afectades ja que els sous s'han reduït a la meitat o directament han desaparegut. Un impacte molt important causat per la reducció de l'activitat econòmica a tots els sectors empresarials, fruit de l'epidèmia de coronavirus.

De cara a combatre-ho, l'Ajuntament de Mataró ofereix un ajut retornable de 400 euros a aquelles persones empadronades a la ciutat que encara no han rebut cap d'aquestes prestacions del SEPE, malgrat estar inclosos en expedients de regulació motivats per la pandèmia. La inversió total del consistori serà de 300.000 euros i vol garantir que els mataronins i mataronines es dotin de liquiditat suficient per fer front a despeses bàsiques de forma transitòria fins a la seva reincorporació activa al mercat laboral.

L'Ajut s'ha de tramitar telemàticament (es pot fer en aquest enllaç) i i poden optar les persones empadronades a la ciutat que, en el moment de presentar la sol·licitud, no hagin rebut l’ingrés de la prestació d’atur o subsidi. Es tracta d'un pagament únic de 400 euros mitjançant transferència bancària, i s'ha de retornar en dos terminis: el 30 de setembre i el 31 d'octubre. Es tracta d'un préstec sense interessos, i el cobrament es carregarà al mateix compte bancari facilitat pel sol·licitant per fer l’ingrés.

Es poden presentar solicituds des d'aquest dimarts, dia 5 de maig, i fins al proper 12 de juny. S'han de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica mitjançant el model d'instància normalitzat. Aquelles persones que no disposin d’identificació electrònica hauran de contactar amb el Servei d’Atenció Ciutadana a través del telèfon gratuït 010.

Les claus

  • Hi poden optar tots els empadronats a Mataró que no hagin rebut la prestació del SEPE tot i estar inclosos en expedients de regulació
  • S'atorga en un únic pagament de 400 euros en transferència bancària
  • El termini de presentació és fins al 12 de juny, i s'ha de fer per via telemàtica
  • S'haurà de retornar en dos terminis, el 30 de setembre i el 31 d'octubre
  • Préstec sense interessos