Un operari de neteja desinfectant zones sensibles de Mataró. Foto: Ajuntament
Un operari de neteja desinfectant zones sensibles de Mataró. Foto: Ajuntament

El coronavirus ha costat fins ara 700.000€ a l'Ajuntament de Mataró

Despesa extra assumida pel consistori durant l'epidèmia en tasques com la desinfecció de carrers o en indemnitzacions per contractes incomplerts

El coronavirus ha suposat, fins ara, una despesa extraordinària de més de 700.000 euros per a l'Ajuntament de Mataró. Entre el 13 de març, data de l'inici de l'Estat d'alarma, i el 20 de maig, el consistori ha hagut d'invertir 705.000 euros en conceptes con desinfecció de carrers i equipaments, danys i perjudicis per contractes incomplerts, o la reconversió d'espais municipals en albergs, entre d'altres.

Segons detallen des de l'Ajuntament, Entre aquesta despesa s’hi compten conceptes com les indemnitzacions, danys i perjudicis per l’afectació a diversos contractes (213.423,78 euros); la desinfecció de carrers, contenidors, residències i altres indrets del municipi (142.073,79 euros); el servei juvenil d’informació, assessorament i intervenció socioeducativa (78.376,18 euros); o la gestió de l’equipament i personal de l’Espai Gatassa i Can Boet, reconvertits en albergs per a persones sense sostre (29.000 euros).

520b01c1 0add 41cb bf68 7bc81af2ad9a

Aquesta despesa extra és força elevada i pot tenir un impacte important en les arques municipals si es té en compte que el marc pressupostari d'aquest 2020 per a l'Ajuntament de Mataró ja no era especialment positiu. L'augment de la despesa va obligar el govern municipal a aplicar una pujada general d'impostos per aquest 2020 i, en paral·lel, un Pla de mesures de racionalització de la despesa per als propers 3 anys, que comportava una reducció de la despesa global en 2 milions d’euros durant aquest període.

L'alcalde, David Bote, va ser clar en aquest sentit, en una entrevista recent amb Capgros.com: "Òbviament la crisi no ens ha agafat en el millor moment i hem de ser realistes. Hem tingut una afectació important en el pressupost, tant per les despeses d’urgència com pel fet que els ingressos seran molt més baixos dels previstos".

Suport econòmic de la Diputació

De cara a fer-hi front, l'Ajuntament compta amb el suport d'altres administracions. Per exemple, de la Diputació de Barcelona, que destinarà 418.000 euros a Mataró. La inversió s'emmarca en la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. El seu programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros i a través dels quals es destinen 1.712.710,02 euros als municipis del Maresme, té l’objectiu que els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència. 


 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive