L'Ajuntament de Mataró ha iniciat la desinfecció d'espais de via pública més snesibles per prevenir possibles contagis a la capital del Maresme. D'aquesta manera, el govern local ha reorganitzat el servei de neteja per atendre les prioritats actuals amb l'objectiu de combatre la transmissió del coronavirus. Ja s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors i l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada per desinfectar els espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats.

Per una banda s'ha reorganitzat el personal perquè tasques com la recollida de brossa i neteja viària es mantinguin com a serveis essencials. El 100% de recollida de brossa domiciliària i de voluminosos, l’atenció als possibles desbordaments de contenidors, el buidatge de papereres, la neteja dels carrers dos cops per setmana i l’atenció a les incidències a través de l’APP Mataró Neta. També s’han establert serveis de reforç puntuals per atendre incidències a demanda del Servei d’Espais Públics. Altres serveis, com la recollida de la brossa comercial, s’han reduït per atendre només aquelles activitats autoritzades i en funcionament segons les circumstàncies actuals, ja que la major part dels establiments i negocis estan tancats.

Per l'altra, els serveis que s'han reforçat són la neteja i desinfecció de tapes de contenidors per minimitzar el risc de les superfícies de contacte.L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per contractar una empresa especialitzada i autoritzada pel Ministeri de Sanitat que reforçarà la neteja i desinfecció en aquells espais de la via pública que són més sensibles, ja sigui perquè es preveu més circulació de possibles persones afectades o portadores del coronavirus o bé població de més risc associat (entorns dels centres sanitaris, de les residències de la gent gran), per ser llocs de major concentració de públic (entorns de mercats) o superfícies de més contacte (botoneres dels semàfors).