Convocat el 63è Premi Iluro de monografia històrica
Convocat el 63è Premi Iluro de monografia històrica

Convocat el 63è Premi Iluro de monografia històrica

La Fundació Iluro dota amb 6.000 euros i la publicació de l’obra un guardó que ha quedat desert en quatre de les darreres cinc ocasions que s'han convocat

La 63a edició del Premi Iluro de monografia històrica de Mataró i el Maresme ja està convocada, amb la publicació de les bases per part de la Fundació Iluro. Els estudiosos que vulguin optar als 6.000 euros i la publicació de l’obra, el doble premi amb el que es dota la convocatòria.

Com a les darreres edicions, a més de recerques específicament històriques, al  certamen també s’hi poden presentar tota mena de treballs d’humanitats i ciències  socials, tant de caràcter general com particular i tant d’un període determinat com de mirada transversal. Poden ser obres exclusivament centrades en Mataró o el  Maresme com obres que facin referència a altres àmbits territorials a les quals Mataró  o el Maresme hi tinguin una presència destacada o a qüestions més generals que  tinguin un interès especial per Mataró o el Maresme. Els treballs que optin al premi han de ser originals i inèdits, i no poden haver estat guardonats per cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 15 de  setembre del 2021 a la seu de la Fundació Iluro, i les bases completes es poden consultar al web premiluro.cat.  

Cal recordar que en quatre dels darrers cinc anys, el Premi s’ha fallat com a desert, premiant això sí amb accèssits i publicacions algun dels treballs presentats. 

Novetats al jurat

El jurat del Premi Iluro, encapçalat per Joaquim Nadal en funcions de President, incorpora pels propers sis anys a partir d’aquesta convocatòria la Dra. Blanca Garí de Aguilera,  catedràtica d’història medieval de la Universitat de Barcelona en substitució del Dr. Flocel Sabaté i Curull.

A la convocatòria del Premi Iluro l’any 2020 va ser guardonat amb un accèssit el treball Dionís  Baixeras 1862-1943. Un pintor entre el Maresme i els Pirineus, obra de la Dra. Esther  Alsina Galofré, professora associada al Departament d’Història de l’Art de la  Universitat de Barcelona, que es publicarà coincidint amb l’acte de proclamació del  veredicte del Premi Iluro 2021

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive