La façana de l'Ajuntament de Mataró
La façana de l'Ajuntament de Mataró

Capgròs.com - ACN

El Constitucional deixa Mataró sense més de 5 milions de l’impost de la plusvàlua

L’Ajuntament de Mataró haurà de recalcular els comptes del 2022 abans de final d’any, per adaptar-se a la sentència del Tribunal Constitucional

A l’Ajuntament de Mataró se li gira feina en recalcular els pressupostos municipals, després de la sentència del Tribunal Constitucional que anula a partir d’ara l’impost de la plusvàlua. Aquest estava contemplat en els comptes de 2022 en una línea similar al dels darrers exercicis, quan anualment ha suposat entre 5 i 6 milions d’ingressos a les arques municipals. 

Sabent que no s’hi podrà comptar, l’Ajuntament ha de refer la proposta per l’any que ve un cop tingui clar l’impacte que tindrà en el pressupost i les ordenances fiscals. L’aprovació definitiva de tots dos documents està prevista pel 23 de desembre. 

Una sentència que afecta les hisendes locals

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat diversos punts de la llei reguladora de les hisendes locals del 2004. El tribunal considera que aquests apartats ara anul·lats estableixen un mètode objectiu de determinació de la base imposable de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, l'impost de la plusvàlua, que determina que sempre ha existit augment en el valor dels terrenys durant el període de la imposició, amb independència que hagi existit aquest increment i de la quantia real d'aquest increment. La decisió declara la intangibilitat de les situacions fermes existents abans de la data de l'aprovació de la sentència.

La sentència compta amb el vot particular concurrent del president del TC, Juan José González Rivas, i els vots discrepants del magistrat Cándido Conde-Pumpido i de la magistrada María Luisa Balaguer. La decisió arriba arran de la qüestió d'inconstitucionalitat presentada per la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, Ceuta i Melilla, amb seu a Màlaga.

 

Arxivat a:

Comentaris (9)

Albert Fa 30 dies
Em sembla perfecta, però aixó s'aplicarà amb caràcter retroactiu o és a partir d'ara, jo per exemple tinc una venda de un pis amb perdues que vaig pagar la plusvalua i al heredar la meitat d'un pis el mateix, algú em pot il.luminar???
Raul Zafra Fa 30 dies
El titular de la noticia no puede ser mas maleable. Ya era hora que la justicia tomase cartas en este asunto. Hay casos verdaderamente abusivos con el pago de plusvalías municipales. Me parece una buena medida para quienes cumplan con sus obligaciones.
Laia Fa 30 dies
A mes Mataró té el problema que triga moooolt a liquidar aquest impost pel que moltes de les operacions fetes els últims mesos (igual un any) encara no han tributat perquè l'Ajuntament no ha enviat la carta de pagament a la gent i sembla que amb aquesta sentència ja no ho podrà fer.
Pepona Fa 30 dies
Ja era hora, perquè la plusvàlua i l'impost de successions són una autèntica vergonya
juan Fa 1 mes
Me parece que el titular es un poco tremendista, pobrecitos el constitucional les quita 5 milloncejos. Podíais poner otro "el ayuntamiento robo legalmente a los ciudadanos 5 millones de euros de promedio en los últimos 4 años como mínimo ya que el constitucional en el 2017 ya tumbo parcialmente ese impuesto ya que era escandaloso. Si vendías a perdidas también pagabas si o si, una autentica vergüenza es lo que es este impuesto
Isabel Moreno Luque Fa 1 mes
En el mes de septiembre del año 2021 he pagado el plusvalía de un piso que vendí el año pasado, me lo van a devolver? gracias
Xavier Fa 30 dies
Te aconsejo acudas a alguna gestoria o abogado de confianza para que te informe si es viable reclamarlo.
Laia Fa 30 dies
Ho has de demanar tu, vés a l'oficina d'atenció al ciutadà (o per internet si tens certificat) i entra per registre una petició de devolució en base a la Sentència del Constitucional i a veure que responen.
Papitu Nas de Mico Fa 1 mes
Això és una molt bona noticiá. Aquest impost, la plusvàlua, és un atracament. Et cobren uns diners en funció de l'especulació del valor. És un impost especulatiu, sobretot, en el cas de donacions i herències. Visca la Constitució, constituida, reconstituida i, destituida.
Anonim Fa 1 mes
Ya és hora que aquest pais es vagin treient impostos. Que comencin per rebaixar-se el super sou que tenen els politics
normal Fa 1 mes
Ja era hora, es que aixo era una atracament "legal", havies de pagar com si hagues pujat el preu tant si havia pujat com si no.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive