Un control Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré
Un control Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré

Mataró apuja un 16% el pressupost de seguretat pel 2022

L’Ajuntament tindrà el pressupost més alt, amb inversions destacades en espai públic i nous equipaments

Que la seguretat és un dels grans afers i preocupacions a la capital del Maresme és evident. Que l’Ajuntament n’és conscient i dedica a la partida de protecció civil i seguretat un dels principals augments pressupostaris pel 2021 ho corrobora. S’ha aprovat per decret, inicialment, la primera versió dels comptes municipals i l’augment de la partida destinada a seguretat és del 16%.

El pressupost de l’Ajuntament de Mataró per a l’any que ve s’ha d’aprovar abans que acabi l’any i batrà el record per segon any seguit de projecte de més quantia. Puja als 154,07 milions i es presenta, segons la prosa oficial, com “enfocat a la recuperació i la transformació de la ciutat i posant l’accent en temes cabdals com la seguretat, l’atenció i suport a l’envelliment i la dependència com a ciutat cuidadora o, entre altres, la neteja”.

Desglossat per partides, el pressupost de l’Ajuntament de Mataró presenta variacions significatives com aquest augment del 16% en seguretat. Cal recordar que pel proper any s’ha d’implementar sistemes nous com la vídeovigilància i d’altres reforços en aquest àmbit.

Les principals partides

  • Seguretat i protecció civil (18,75 milions, 2,64 més que al 2021)
  • Ensenyament (18,26 milions, 1,79 menys que al 2021 pel traspàs de l’Institut Miquel Biada)
  • Residus i neteja (16,14 milions, 0,91 més que al 2021 amb la implantació de nous serveis)
  • Protecció i promoció social (15,41 milions, 1,53 més que al 2021) 

Increment de la despesa social, la seguretat i la neteja

Les actuacions recollides en l’avantprojecte de pressupost continuen donant suport a la reconstrucció social i econòmica a causa de la pandèmia i principalment a les famílies i persones vulnerables. Així, es mantenen els ajuts i bonificacions a la fiscalitat, que aquest any ja es van doblar fins arribar als 500.000 €, i sobretot s’incrementa en 1,53 milions el pressupost destinat per programes a protecció i promoció social (fins arribar als 15,41 milions), principalment per la major dotació econòmica prevista per al Servei d’Ajuda a Domicili, que renova contractació l’any que ve.

Comentaris (8)

Joan Fa 2 anys
Supongo que el aumento es para sobresueldos de la poli, vamos, para pagarles más por lo que ahora (no) hacen.
Geoffrey Fa 2 anys
More money for the already corrupt civil servant's, yes, time for an investigation why Spain / catalunya has more civil servants per head of population than any other progressive country.
jordi Fa 2 anys
Si hubiera un control sobre el tiempo real de trabajo de la policía sobrarían agentes pero la realidad es que los agentes dedican el tiempo a tocarse lo que no suena y el tiempo que dedican realmente a su trabajo no llega a un 10% de su jornada laboral.... como cualquier funcionario público en este País. En fin nada nuevo en el horizonte Johnny.
No saben administrar Fa 2 anys
La Policia Municipal son quasi 200 agents que ens costen més d'un milió d'euros mensuals, més de 12 milions a l'any. On son. Per què serveixen? Els seus caps, no saben fer-los treballar i ells no volen treballar. De què serveix incrementar el pressupost i llogar-ne de nous, si el primer que faran serà agafar la baixa?
JA Fa 2 anys
Creo que te equivocas no llegan ni a 160.
Los que hacen algo Fa 2 anys
Los que trabajan no creo que lleguen a la docena.
rius Fa 2 anys
Més despesa per culpa de la xusma i que no es repercuteix a la xusma. No pot ser que totes les destrosses, ajudes, malifetes que ens costa molts de diners de la nostra butxaca també hagin de pagar molta més seguretat. Que els facin fora i mort el gos mort la ràbia que això és insostenible i sinó que els paguin els politics que son els unics que es benefician de portar aquesta xusma que cobren d'ells i per això els porten perquè ningú enté de cap manera que puguin portar aquesta gent
qui ho pagarà? Fa 2 anys
Perquè ho hauria de pagar qui fa la malifeta. Ens estan costant molts molts diners a tots els incívics de sempre.
Audrey Fa 2 anys
L’alcalde de Mataro i un polític valent que somia amb un municipi on la vida és bona, però ha d’enfrontar-se a les lleis polítiques imposades per Madrid que imposa una anarquia social econòmica que divideix la diàspora espanyola i la catalana
X Fa 2 anys
Doncs no se en que ho gasten, perque seguretat precisament es el que no es veu al carrer, sense el increment ja eren molts diners...i a vegades no veus cap policia en hores pels barrirs i carrers, i a la nit ja "ni te cuento", aixo quan no hi ha cap policia pel torn nocturn...o no hi ha cap mando a la comisaria....o sigui que no es cuestio nomes de diners...tambe de eficacia.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive