Mataró no tornarà a pujar els impostos per l’any que ve
Mataró no tornarà a pujar els impostos per l’any que ve

Una Comissió per consensuar quins serveis de l’Ajuntament cal retallar

El Ple aprova una Comissió Informativa Especial que ha d’arribar a conclusions abans del 15 de setembre

A l’Ajuntament de Mataró li toca retallar i això ho sap tothom: govern i oposició. Ja fa dos anys que es remenen els pressupostos i organització en pro d’una racionalització que ha donat els seus fruits però amb algunes miques no n’hi ha prou per omplir la pica. Fan falta decisions estratègiques i ja en la presentació del marc pressupostari per aquest 2021 els membres del govern anunciaven que tocava retallar el catàleg de serveis. I ara arriba l’hora d’escollir per on fer passar les tisores. Del catàleg de serveis històric de l’Ajuntament, inclosos els corresponents en àmbits que no són competència municipal, ja n’ha transcendit per exemple la voluntat de transferir el Miquel Biada a la Generalitat. 

El Ple de març va validar la creació d’una Comissió Informativa Especial “per a l’adequació i sostenibilitat de la cartera de serveis i mesures de racionalització”. Juan Carlos Jerez, regidor d’administració i bon govern, és qui presidirà el nou òrgan en el qual hi haurà representació ponderada de tots els grups municipals. Segons l’Ajuntament serà objectiu de la Comissió  “l’estudi i avaluació de la sostenibilitat financera de l’Ajuntament per a l’adequació i sostenibilitat de la cartera de serveis i per dur a terme mesures de racionalització. Els objectius seran l’adopció de mesures que permetin incrementar ingressos, reduir despesa i optimitzar i fer més eficient l’organització”.

Decisions preses abans del proper pressupost

Les tasques de la comissió haurien de finalitzar abans del 15 de setembre de 2021, de forma que les seves conclusions i recomanacions, que es prendran per consens, s’incorporin a la proposta d’avantprojecte dels pressupostos per a 2022. Al pressupost de 2020 i de 2021 de l’Ajuntament de Mataró ja s’han aplicat les primeres mesures del Pla de racionalització, bàsicament accions d’eficiència i de contenció de la despesa, però cal seguir treballant en aquesta línia per encarar amb garanties els reptes dels propers anys i continuar fent front als efectes de la pandèmia.

Els exercicis 2022 i 2023 es preveuen especialment complexos pels impactes econòmics sobre la participació en els impostos de l’Estat (PIE), que és el segon ingrés en importància desprès de l’IBI i que es veurà afectat quan es coneguin les liquidacions definitives de l’any 2020 i 2021.

 

Arxivat a:

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive