Una Comissió presidida per Juan Carlos Jerez per consensuar quins serveis de l’Ajuntament cal retallar
Una Comissió presidida per Juan Carlos Jerez per consensuar quins serveis de l’Ajuntament cal retallar

Una Comissió per consensuar quins serveis de l’Ajuntament cal retallar

El Ple aprova una Comissió Informativa Especial que ha d’arribar a conclusions abans del 15 de setembre

A l’Ajuntament de Mataró li toca retallar i això ho sap tothom: govern i oposició. Ja fa dos anys que es remenen els pressupostos i organització en pro d’una racionalització que ha donat els seus fruits però amb algunes miques no n’hi ha prou per omplir la pica. Fan falta decisions estratègiques i ja en la presentació del marc pressupostari per aquest 2021 els membres del govern anunciaven que tocava retallar el catàleg de serveis. I ara arriba l’hora d’escollir per on fer passar les tisores. Del catàleg de serveis històric de l’Ajuntament, inclosos els corresponents en àmbits que no són competència municipal, ja n’ha transcendit per exemple la voluntat de transferir el Miquel Biada a la Generalitat. 

El Ple de març va validar la creació d’una Comissió Informativa Especial “per a l’adequació i sostenibilitat de la cartera de serveis i mesures de racionalització”. Juan Carlos Jerez, regidor d’administració i bon govern, és qui presidirà el nou òrgan en el qual hi haurà representació ponderada de tots els grups municipals. Segons l’Ajuntament serà objectiu de la Comissió  “l’estudi i avaluació de la sostenibilitat financera de l’Ajuntament per a l’adequació i sostenibilitat de la cartera de serveis i per dur a terme mesures de racionalització. Els objectius seran l’adopció de mesures que permetin incrementar ingressos, reduir despesa i optimitzar i fer més eficient l’organització”.

Decisions preses abans del proper pressupost

Les tasques de la comissió haurien de finalitzar abans del 15 de setembre de 2021, de forma que les seves conclusions i recomanacions, que es prendran per consens, s’incorporin a la proposta d’avantprojecte dels pressupostos per a 2022. Al pressupost de 2020 i de 2021 de l’Ajuntament de Mataró ja s’han aplicat les primeres mesures del Pla de racionalització, bàsicament accions d’eficiència i de contenció de la despesa, però cal seguir treballant en aquesta línia per encarar amb garanties els reptes dels propers anys i continuar fent front als efectes de la pandèmia.

Els exercicis 2022 i 2023 es preveuen especialment complexos pels impactes econòmics sobre la participació en els impostos de l’Estat (PIE), que és el segon ingrés en importància desprès de l’IBI i que es veurà afectat quan es coneguin les liquidacions definitives de l’any 2020 i 2021.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

marta Fa 3 mesos
Els sous dels polítics el primer de tot i després jubilar gent que fa anys que ho hauria d'estar, Secretaris i més secretaris i tresorers , cobren uns sous astronómics, per no dir càrregs de confiança que no calen i sous sobre dimensionats d'empreses municipals
Marta Fa 3 mesos
Apujar impostos + retallar despeses que segur que seran en seguretat etc... (com que a Rocafonda diuen que no pasa res...). I retallar sous? I revisar plantilla i fer-los pencar de veritat? i mirar productivitats? I tancar serveis no necesaris molts d'ells de tipus "culturals" pero que no generen diners ni tans sols visites. Algú sab quantes visites tenen els museus de Mataró? 4 o 5 cada setmana?
Observador mataroní Fa 3 mesos
Si us plau, equip de govern de la ciutat, us demano que no retalleu més en oficines d'atenció a l'usuari, ara fa un any, un any! que les de Pla d'en Boet i de Molins estan tancades, i la del centre es col·lapsa tot sovint.
Carla Fa 3 mesos
Si encara hi han oficines tancades i per tant estalviant des del Covid com que ens apugen els impostos per al Covid si se n'estalvien de Covid d'oficines, suministraments, festes i demés? Tenen la cara molt gran aquest ajuntament que no sabem on van els nostres diners perquè de seguretat i policia tampoc es veu a cap carrer en especial per la nit. De delinquents els que vulguis pots veure per la nit... i compte per el dia en especial als carrers del centre i de l'entorn de la estació
llestos Fa 3 mesos
a bona hora us voleu posar a retallar quan porteu ja unes quantes pujades seguides de impostos als pobres ciutadans, que llestos que sou, a veure si retalleu també en els vostres sous per no res, mentre la ciutat se la menja els delinquents, la miserìa i l'atur
Joan Fa 3 mesos
Els regidors del govern en el pressupost de 2021 s'han retallat el sou un 5%. Es un gest, no es suficient, estic d'acord amb vostè que cal "aprimar" la burocràcia i per tant la despesa corrent de moltes ineficiències estructurals. Això no es fa en 4 dies, ni en 4 anys, però s'ha de fer.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive