Comença el desmuntatge del jaciment de Ca la Madrona
Notícies relacionades
Comença el desmuntatge del jaciment de Ca la Madrona

Comença el desmuntatge del jaciment de Ca la Madrona

L’operació autoritzada per la Generalitat preveu emmagatzemar-les al mateix solar solar on ja han començat noves prospeccions arqueològiques

Part del jaciment excavat de Ca la Madrona, al Polígon de Mata-Rocafonda de Mataró ja s’està desmuntant aquesta setmana per fer lloc al futur Parc de l’Economia Circular de Mataró i el Maresme. La Generalitat ha enllestit l’autorització de l’operació i el consorci Maresme Circular l’ha activada. 

  • L’empresa Baula, la mateixa que va excavar i estudiar les troballes i que setmanes enrere ja va començar les tasques prèvies al desmuntatge, és l’encarregada d’executar-la.

S'emmagatzema al mateix solar

Les restes més valuoses excavades al jaciment es desmuntaran de la seva ubicació i s’emmagatzemaran en el mateix recinte, en un altre punt de solar. Explica Maresme Circular que “les troballes han estat exhaustivament documentades durant la intervenció arqueològica preparatòria per al seu desmuntatge i emmagatzematge i provisionalment es guardaran en el mateix recinte per a més endavant traslladar-les definitivament per fer-les accessibles a la ciutadania a l’espai del Bon Recés, a 250 metres”.

En paral·lel, l’empresa Can Masana SL ha començat la intervenció arqueològica especialitzada de la fase industrial de la parcel·la, l’altre punt del solar on hi ha detectades restes. “Aquests treballs arqueològics serviran per inventariar i registrar les troballes que puguin resultar de l’excavació manual del jaciment”, diu Maresme Circular.


El trasllat: fórmula excepcional


Desmuntar Ca la Madrona ha estat l’opció defensada per l’Ajuntament de Mataró i Maresme Circular des de fa un any i alhora un extrem molt criticat per entitats de l’àmbit de la història o l’Associació en Defensa del Patrimoni Cultural de Mataró i el Maresme creada pràcticament ‘ad hoc’. També ha suscitat el rebuig fins i tot de l’Institut d’Estudis Catalans.  Conscient d’això, el consorci defensa que “la legislació vigent en matèria de patrimoni contempla el trasllat de restes arqueològiques com una opció apta quan no hi ha alternativa. D’aquesta manera, atesa la cronologia de les restes, el seu estat de conservació i la incompatibilitat amb el projecte del Parc Circular, la proposta de trasllat de les troballes a la zona verda del Bon Recés és la més adient”.

  • L'ADEPAC prendrà la paraula dijous al Ple Municipal de Mataró i, de fet, ha convocat una concentració en contra el desmentellament del jaciment.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive