La tercera dosi, cinc mesos després de passar la Covid
Notícies relacionades
La tercera dosi, cinc mesos després de passar la Covid

El certificat dispara un 77% les vacunacions a Mataró

Amb només una setmana des de l’anunci de l’obligatorietat del certificat s’han posat 500 primeres dosis

Fa una setmana que la Generalitat va anunciar que el certificat Covid faria falta per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències. Una setmana de l’anunci, ja que el col·lapse informàtic va fer que la norma només estigués vigent unes hores. Divendres que ve entrarà de nou en vigor, però amb només els darrers set dies el seu efecte s’ha notat en la vacunació que s’ha disparat a Mataró, així com en la línia de la resta de Catalunya.

Les dades del Departament de Salut són exemple de com el simple anunci de la nova mesura ha estimulat a nombrosos mataronins que encara no estaven vacunats a fer la passa de protegir-se. 500 persones s’han vacunat de la primera dosi des del dimarts 23, quan la setmana anterior eren 282. També en segones dosis la progressió és a més: 659 els darrers set dies per 230 en l’anterior parcial. 

Així doncs amb una setmana, l’efecte certificat ha fet créixer i molt el nombre de vacunacions. Tot i que percentualment creix més el nombre de segones dosis, un 186%, la notícia és amb les primeres dosis ja que són persones que fins ara no havien iniciat el procés de vacunació. En només una setmana ha crescut un 77% el nombre de primeres a Mataró, un 13% més que el diferencial general de Catalunya fet públic per Salut.

Un 27% dels joves encara sense vacunar

Amb aquest augment del ritme de vacunacions, ja són un 85,8% dels mataronins majors de 12 anys els que han iniciat el procés. Tot i això les dues franges de joves, d’entre 20 i 34 anys, segueixen concentrant el percentatge menor amb un 27% de les persones d’aquesta edat sense vacunar-se encara.

Arxivat a:

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive